Tomáš Batiz Hokej

Najtesnejšie víťazstvo Liptákov: Pri svojom debute sa o víťazný gól postaral Koyš

Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali Detvu tesne 1:0. O víťazný zásah sa postaral obranca Koyš.

Ilustračný obrázok k článku Najtesnejšie víťazstvo Liptákov: Pri svojom debute sa o víťazný gól postaral Koyš
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

V Detve sa dnes hralo bojovné stretnutie, ktoré sa už tradične začalo vo výbornej atmosfére. Do prvej vážnejšej šance sa vo 4. minúte dostal Fekiač, no jeho tvrdú ranu dokázal Košarišťan pokryť. Na opačnej strane sa o pár sekúnd neskôr do zakončenia prebíjal Langhammer, no aj Viarbitsky sa prezentoval dobrým zákrokom. V 8. minúte mohlo byť 1:0, keď sa do šance dostal Tibenský. Krídelník domácich zakončoval do takmer odkrytej brány Liptákov, no Košarišťan predviedol famózny zákrok.O pár minút neskôr hrala Detva presilovú hru, v ktorej sa do dobrej streleckej pozície dostal Martin Chovan. Ten to vyskúšal, no fantastického Košarišťana neprekonal. Do kabín sa tak išlo za stavu 0:0.

Opatrná hra

V druhom dejstve sa začal hrať opatrný hokej a mužstvá sa do šancí dostávali len sporadicky. V 25. minúte unikol obrane hostí Murček, no v samostatnom úniku Košarišťana neprekonal. V polovici zápasu mohla Detva viesť, no brankár hostí aj s obrovskou dávkou šťastia zneškodnil strelu Gašpara. V závere druhej časti hry mala Detva ešte dve dobré šance. V tej prvej neuspel Gachulinec a v tej druhej Sčurko. Druhý menovaný si môže sypať popol na hlavu, pretože Košarišťana neprekonal osamotený medzi kruhmi.

Gól Suchého Tretia tretina sa takisto, ako druhá niesla v opatrnom duchu. Do prvej dobrej šance sa dostal Langhammer, no puk za domáceho brankára neprestrčil. Prvý gól stretnutia sme videli v 53. minúte, puk po strele Suchého od modrej čiary tečoval pred Viarbitskym Koyš, pre ktorého to bol prvý zápas v drese Liptákov. Detva sa v závere ešte snažila niečo so stretnutím urobiť, no domáci hokejisti sa trápili s prechodom do útočného pásma a tak v stretnutí napokon ťahali za kratší koniec.

HC 07 Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

  • Gól: 53. Koyš (Suchý, Paukovček)
  • Detva: Viarbitsky – Kuklev, Chovan, Sládok, Fekiač, Šimon, Gachulinec, Chovan, Jendroľ – Sčurko, Surovka, Videlka – Tibenský, Murček, Milý – Surový, Gašpar, Novák – Abramov, Huňady, Utkin
  • Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Luža, Nádašďi, Moravčík, Tabaček, Suchý, Pacalaj, Nitriansky, Nemec – Uram, Sukeľ, Kriška – Sukeľ, Langhammer, Huna – Koyš, Paukovček, Rapáč – Laco, Piatka, Števuliak
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM