Tomáš Batiz Hokej

Náročný zápas v Košiciach: V zostave chýbajú viaceré opory

Zápas s prívlastkom náročný, odohrajú hokejisti Liptovského Mikuláša, ktorí sa v rámci 39. kola predstavia na ľade Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Náročný zápas v Košiciach: V zostave chýbajú viaceré opory
Foto: Tomáš Batiz

Po piatkovom zápase s Nitrou, ktorej Liptáci podľahli 1:4, prichádza ďalší zápas a to na ľade Košíc. „Určite ideme na východ s jediným cieľom a to bodovať. Nás v tomto zápase poteší každý bod. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výsledok. Naposledy sme v Košiciach hrali dobre, dali sme aj góly, ale viackrát sme inkasovali a tomu sa musíme vyvarovať v dnešnom zápase,“ povedal pred stretnutím Ján Cibuľa, asistent trénera Liptákov.

Menšia maródka

V metropole východu sa s určitosťou nepredstaví obranca Richard Stehlík, dvojičky Hunovci – Róbert a Richard, Matúš Sukeľ posilní Slovan a zranený je aj naďalej Ivan Brezniak.

Môj dom, môj hrad

V prebiehajúcom ročníku slovenskej najvyššej súťaže sa Mikulášania stretli s Košicami už v štyroch zápasoch, pričom bilancia z nich je nesmierne vyrovnaná. Vo všetkých stretnutiach sa vždy dokázali z víťazstva radovať domáci hráči. Košičania zvíťazili doma 2:0 resp. 7:4 a Liptáci na svojom ľade, zhodne dvakrát 3:1. Podarí sa Liptákom prekvapiť oceliarov a odnesú si z Košíc cenné tri body?

Kolísava forma Košíc v úvode roka

Košičanom nevychádza úvod nového roka podľa predstáv a momentálne sa prepadli v tabuľke na 3. miesto za druhú Nitru a prvú Banskú Bystricu. Práve s baranmi odohrali veľmi emotívny a vypätý zápas v predošlom kole, v ktorom ťahali za kratší koniec a prehrali 2:3. V novom kalendárnom roku na svojom štadióne odohrali už štyri stretnutia, len v jedinom prípade dokázali zvíťaziť a to nad žilinskými vlkmi. Z ich ľadu si najskôr odniesla tri body Nitra, následne Poprad a v poslednom kole už spomínaná Banská Bystrica. V dnešnom stretnutí pomôže Košiciam dostať sa späť do čela tabuľky, aj po zranení, už doliečený Marek Bartánus.

Útok:

  • Cibák – Sukeľ – Ru. Huna
  • Kriška – Uhrík – Uram
  • Kabáč – Stümpel – Števuliak
  • Laco – Lištiak – Piatka

Obrana:

  • Burzala – Mezovský
  • Nádašdi – Šiška
  • Moravčík – Kadlubiak
  • Makovský

Brankári:

  • Križan (Nagy)
Zdroj: MHK32 Liptovský Mikuláš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM