Marcel Mojžiš Kultúra

Návrat starých dobrých čias: Zažite atmosféru neopakovateľných 30-tych rokov

Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši pripravuje skutočne ojedinelé podujatie. V múzejnej záhrade ožijú 30-te roky 20. storočia a navrátia tak do Mikuláša atmosféru čias minulých.

Ilustračný obrázok k článku Návrat starých dobrých čias: Zažite atmosféru neopakovateľných  30-tych rokov
Foto: Slávka Kellová

Pripravovanou retroparty sa chce múzeum vrátiť do histórie Liptovského Mikuláša, ktorá je spojená s noblesou vtedajších Juniálesov. Návštevníci sa tak budú môcť v piatok 12. júla ponoriť do melódií Františka Krištofa-Veselého, tradičného jazzu, swingu, tanga, charlestonu a foxtrotu. Prostredie čarovnej večernej záhrady a lekcia tanca pod vedením súkromnej základnej umeleckej školy z Liptovského Hrádku sú zárukou neopakovateľnej atmosféry čias spred druhej svetovej vojny.

Historické fotografie a nablýskané veterány

Do obdobia rokov minulých vrátia návštevníkov dobové fotografie Liptovského Mikuláša takého, ako si ho pamätá už len málokto a na dotvorenie dobovosti prevezú záujemcov po centre mesta staré nablýskané veterány.

Súťaž o najkrajšie oblečený pár

Do podujatia sa môžu návštevníci zapojiť dobovým oblečením, ktoré nájdu v zabudnutých kútoch šatníka starých rodičov, alebo sa nechajú inspirovať originalitou bazárov. Súčasťou retrovečera bude súťaž o najkrajšie oblečený pár, ktorý sa môže nechať zvečniť priamo na nádvorí múzea v improvizovanom miniateliéri a odnesie si tak jedinečnú pamiatku.

Počet vstupeniek je z bezpečnostných dôvodov limitovaný. Vstupenky v cene 70 centov si preto treba zakúpiť vopred priamo v Múzeu Janka Kráľa na Námestí osloboditeľov. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie neuskutoční.

Foto: ilustračné

Juniales
1
Galéria
František krištof veselý
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM