Rôzne

Nebezpečná križovatka v Liptovskom Hrádku: Takto by sa mohla zmeniť

Dopravnú situáciu v Liptovskom Hrádku sťažuje križovatka v lokalite Pod Skalkou. Aké s ňou majú plány?

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná križovatka v Liptovskom Hrádku: Takto by sa mohla zmeniť
Zdroj: TASR

Bezpečnosť cestnej premávky pri vjazde do Liptovského Hrádku by mohla zvýšiť nová okružná križovatka Pod Skalkou. Podľa primátora Branislava Trégera ide o lokalitu, kde je pomerne veľká nehodovosť. V tejto súvislosti avizoval, že vyvinie maximálne úsilie, aby okružnú križovatku zrealizovali.

Veľmi nebezpečné

„Križovatky ciest, ktoré sa zbiehajú v lokalite Pod skalkou, sú veľmi nebezpečné. Toto územie sme už po majetkovo-právnej stránke pripravili na to, aby sa okružná križovatka mohla zrealizovať. Samozrejme, najväčšia investičná ťarcha bude na Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK),“ uviedol primátor.

Problematiku križovatky už Tréger podľa vlastných slov predrokoval na Úrade ŽSK. „Teraz musíme nájsť podporu na to, aby v budúcoročnom rozpočte ŽSK boli vyčlenené financie na túto stavbu. Som si vedomý, že to nebude vôbec ľahké,“ zhodnotil.

Pripravený projekt

V prípade realizácie by mesto zabezpečilo odvodnenie lokality do mestskej kanalizácie. Zrealizovali by aj nasvietenie všetkých priechodov pre chodcov, ktoré by boli súčasťou investície. „Urobili by sme aj elektrické rozvody, ktoré by sa týkali okružnej križovatky. Mestu záleží na výstavbe okružnej križovatky, preto by sme pristúpili na združenú investíciu,“ načrtol primátor.

Projekt je podľa Trégera momentálne dobre pripravený na územné rozhodnutie, ktoré treba rozpracovať do projektovej dokumentácie na stavebné povolenie. „Chceli by sme proces nastaviť tak, aby sa počas zimy pripravilo všetko potrebné pre vydanie stavebného povolenia,“ doplnil.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM