Tomáš Batiz Správy

Nebezpečná zákruta v Ondrašovej: Mesto navrhlo riešenia pre bezpečnosť chodcov

Predstavitelia radnica a polície riešili bezpečnostnú situáciu na ceste do Liptovskej Ondrašovej.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná zákruta v Ondrašovej: Mesto navrhlo riešenia pre bezpečnosť chodcov
Foto: Tomáš Batiz

Na spoločnom stretnutí predstavitelia radnice, správy ciest a polície riešili bezpečnostnú situáciu na ceste II/584 v zákrute pod železničným nadjazdom medzi Liptovským Mikulášom a Liptovskou Ondrašovou. Na tomto úseku sa v minulosti stali viaceré dopravné nehody.

„V prípade, že auto vyletí na chodník, sú ohrození najmä chodci. Zišli sme sa, aby sme našli spôsob, ako ochrániť ich zdravie a životy,“ vyjadril sa primátor Ján Blcháč.

Výstražná značka

Prítomní sa zhodli, že vodičov áut upozornia na nebezpečenstvo osadením výstražnej značky Nebezpečenstvo šmyku. „Do úvahy prichádza aj inštalácia bezpečnostných zvodidiel, v spolupráci so Správou ciest Žilinského samosprávneho kraja budeme hľadať vhodné technické riešenie a vyčíslenie finančných nákladov na realizáciu tohto opatrenia. A napokon, zvažujeme aj osadenie merača rýchlosti. Požiadali sme políciu o častejšie meranie rýchlosti v úseku,“ zhrnul Gabriel Lengyel z mikulášskej radnice.

Nedodržiavanie rýchlosti

Odborníci neodporučili zdrsnenie povrchu vozovky, to by viedlo k jej rýchlemu poškodeniu. Podľa vyjadrenia dopravnej polície boli všetky dopravné nehody zapríčinené nedodržaním maximálnej povolenej rýchlosti. V prípade, ak by vodiči dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť, riziko šmyku nehrozí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM