Nedeľa vo Vlkolínci obmedzí dopravu: Nazrite skôr, než vyrazíte na cesty

Vo Vlkolinci sa aj tento rok uskutoční tradičné podujatie s názvom Nedeľa vo Vlkolinci. S jeho organizáciou sú spojené aj viaceré obmedzenia, o ktorých by ste mali vedieť vopred.

Ilustračný obrázok k článku Nedeľa vo Vlkolínci obmedzí dopravu: Nazrite skôr, než vyrazíte na cesty
Zdroj: TASR

V nedeľu 29. júla 2018 sa už po 25 krát vo Vlkolínci uskutoční jedinečné kultúrne podujatie „Nedeľa vo Vlkolínci". Ako informuje Informačné centrum Ružomberok, usporiadanie tohto podujatia si vyžiada reguláciu dopravy na prístupových komunikáciách smerom do Vlkolínca, konkrétne na ulici Družstevná a Trlenská dolina.

„Regulácia dopravy bude prebiehať v uvedenom termíne v čase od 7:30 do 20:00 hodiny,“ informuje stránka mesta.

Doprava na týchto komunikáciách bude riadená PZ SR, Mestskou políciou a parkovacou službou, ktorá usmerní návštevníkov na Družstevnú ulicu, kde budú môcť zaparkovať a následne sa bezplatnou kyvadlovou dopravou dopraviť do Vlkolínca. (Kyvadlová doprava bude premávať od 7:30 do 20:00 hod.)

„Z rázcestia na Družstevnej ulici bude do Trlenskej doliny premávať cestný vláčik, ktorý návštevníkov odvezie na parkovisko v Trlenskej doline a vráti sa spať. Následne na parkovisku v Trlenskej doline návštevníci prestúpia do mikrobusu a ten ich dopraví až do Vlkolínca a taktiež sa vráti späť,“ uvádza Informačné centrum Ružomberka. Predpokladá sa, že vláčik bude premávať cca každých 20 minút a mikrobus cca každých 10 minút.

Informačné centrum na záver dodáva, že týmito opatreniami chce predísť dopravnému kolapsu vo Vlkolínci a Trlenskej doline a poskytnúť návštevníkom nevšedný zážitok z cesty vláčikom. Kyvadlová doprava má aj ekologický dopad, uchrániť Vlkolínec a Trlenskú dolinu od enormného dopravného zaťaženia, počas tohto významného podujatia.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM