Tomáš Batiz Rôzne

Neha, Amina, či Sven: ZOZNAM netradičných mien mikulášskych detí týmto nekončí!

Proti gustu žiaden dišputát! Povedali si mamičky a pomenovali svoje ratolesti po svojom. Pozrite, na ktoré mená mikulášska matrika tak skoro nezabudne.

Ilustračný obrázok k článku Neha, Amina, či Sven: ZOZNAM netradičných mien mikulášskych detí týmto nekončí!
Zdroj: TASR

Vybrať meno svojmu dieťatku, ktoré si ponesie celý život je veľká zodpovednosť. Niet divu, že rodičia venujú tejto dôležitej úlohe množstvo času. Zatiaľ, čo medzi najobľúbenejšími menami sa v Mikuláši objavili Michal, Tomáš, Ema či Kristína, našli sa aj netradičné mená.

V mikulášskej nemocnici sa v roku 2016 narodilo 606 detí (šestoro dvojičiek).„Z toho 272 Mikulášanov – 151 chlapcov a 121 dievčat, jeden pár dvojčiat,“ poznamenal Ján Sokolský z vedenia mesta.

„V záznamoch miestnej matriky sa za rok 2016 našli aj netradičné mená ako Neha, Amina, Sven alebo Lovleen,“ informuje Sokolský.

Z časov minulých

Do módy sa v Liptovskom Mikuláši opäť dostávajú mená, ktoré dávali svojim ratolestiam naši starí rodičia, často sa u minuloročných novorodencov vyskytuje meno Jozef, Vratko, Štefan, Marína, Hana a Eva. Rodičia začínajú dávať svojim deťom aj dve mená, čo bolo zaužívané na začiatku minulého storočia. "Mikulášska matrika tak eviduje novorodencov s menami Levoslav Marek, Karla Mária, Eduard Peter, Vanesa Nikola či Peter Ľudovít, dodal Ján Sokolský z mikulášskej radnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM