Tomáš Batiz Správy Samospráva

Nekonečné krúženie pri parkovaní pred radnicou: Zlepší to nový systém?

Hľadanie parkovacieho miesta a blokovanie ostatných vodičov. To je problematika, s ktorou radnica bojuje už niekoľko mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečné krúženie pri parkovaní pred radnicou: Zlepší to nový systém?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Radnica chce vniesť do parkovania v meste systém. Vo všeobecne záväznom nariadení, ktoré predloží odbor dopravy poslancom rieši parkovanie pred mestským úradom či zavedenie inteligentného parkovacieho systému cez mobilnú aplikáciu.

Rampový terminál

Klienti mestského úradu už nebudú musieť krúžiť po parkovisku a hľadať voľné miesta, ktoré často obsadzovali vodiči celodenným zaparkovaním svojho auta pred úrad bez jeho návštevy. „Chceme vybudovať vstupný a výstupný rampový terminál. Klienti mestského úradu budú môcť využívať parkovisko zadarmo na vybavenie potrebných vecí na úrade,“ informuje Gabriel Lengyel z mestského úradu.

Poplatky za parkovanie

Ako informuje Lengyel z radnice, spoplatnenie sa bude týkať len vodičov, ktorí parkovisko využijú na parkovanie bez toho, aby si na mestský úrad prišli niečo vybaviť. „Celodenne tu zvyknú parkovať zamestnanci rôznych okolitých prevádzok, úradov či návštevníci polikliniky a obyvatelia, ktorí si potrebujú na úrade niečo vybaviť, nemajú kde stáť,“ dodal Gabriel Lengyel a zdôraznil, že opatrenie nerobí odbor dopravy z dôvodu zarobiť, ale vyjsť v ústrety klientom úradu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM