Slávka Kellová Rôzne

Neprežila 150-metrový pád

Dnes v popoludňajších hodinách nahlásili českí turisti Horským záchranárom pád osoby zo sedla medzi Ostrým Roháčom a Plačlivým smerom do Jamnickej doliny. Išlo o 64–ročnú českú turistku, ktorá neprežila 150-metrový pád.

Turistka padala šikmými trávnatými a skalnatými plošinami, ktoré jej spôsobili zranenia nezlúčiteľné so životom. Možnou príčinou tohto nešťastného pádu mohla byť kombinácia silného vetra, ktorý tu dnes fúkal a mokrého terénu. Sneh, ktorý napadol pred tromi dňami sa pomaly topí, čoho následkom sú mokré trávy aj skaly. Do tejto akcie bolo okamžite nasadených 10 profesionálnych a 5 dobrovoľných záchranárov zo Západných Tatier. Po príchode na miesto nešťastia turistku bez známok života zniesli a následne transportovali do ústia Jamnickej doliny. Transport s pozostatkami bude ukončený až vo večerných hodinách, minimálne okolo 20:00, kde už bude telo odovzdané polícii z Liptovského Hrádku a pohrebnej službe.

V priebehu niekoľkých týždňov ide o druhý smrteľný prípad presne z toho istého sedla. Začiatkom júla bol nájdený 31–ročný muž bez známok života taktiež po 150 metrovom páde. Horská záchranná služba preto žiada turistov, aby boli obozretní nielen pri prechode spomínanými miestami, ale aj pri prechode iných horských oblastí.

foto: HZS

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM