Slávka Kellová Kultúra

Neprofesionálny film v Liptove oslávi 45 rokov

V sobotu 14. apríla budú priestory Liptovského kultúrneho strediska v Liptovskom Mikuláši patriť filmárom, ktorých k filmu neviažu práca či peniaze, ale vášeň. Za dverami je totiž už 45. ročník neprofesionálneho filmu v Liptove.

Ten sa skĺbi spoločne s krajskou súťažnou prehliadkou neprofesionálnej filmovej tvorby Cineama, ktorá do Liptova priláka až 19 autorov aj z Kysúc, Považia či Oravy. Liptov bude reprezentovať 13 filmárov, ktorí spoločne predstavia 30 z 39 prihlá­sených filmov, zväčša združených okolo filmárov z Nicolausfilmu.

//„Návštevníci sa môžu tešiť na cestopisné a tematické filmy, dokumenty, medailóny o zaujímavých osobnostiach, reportáže, animované filmy i hrané. Prezentovať sa budú nie len skúsení filmári, ktorí sú už dlhodobo zapísaní v TOP rebríčku neprofesionálnych filmárov Slovenska, ale aj tí, ktorí ešte len hľadajú svoje filmové cestičky,“ //hovorí Miriam Stromková z Liptovského kultúrneho strediska (LKS). Domácemu publiku sa predstaví tiež rozrastajúca sa mladšia generácia liptovských filmárov Ľuboš Trizna, Michal Ohurniak, Tomáš Koníček, a Miroslav Ciglian. Začiatok premietania je naplánovaný na 9.00 v klubovni LKS v budove Čierneho orla.

foto: LKS

cineama
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM