Slávka Kellová Od Vás

Strašné: Ľudia, čoho sme to schopní?

Zážitok, ktorý vyráža dych. Dobrovoľníčky z karanténnej stanice v Liptovskom Mikuláši v piatok zažili šok, keď pár metrov od plotu areálu našli ležiace telo psa. Psíča malo zviazané nohy a nemohlo sa hýbať.

Ilustračný obrázok k článku Strašné: Ľudia, čoho sme to schopní?
Foto: Slávka Kellová

„Máme podozrenie, že ho tam niekto normálne priviezol a položil,“ uvažuje predsedníčka OZ Očami psa Jana Dvořáčková, ktoré prevádzkuje liptovskomikulášku karanténku. „Muselo to byť v noci. Keď si predstavím ako u nás už mrzne… Má obrovské šťastie, že žije. Ležal v bahne nepohnuto niekoľko hodín,“ dodáva Jana.

Psíča na seba upozornilo slabým štekaním pracovníkov Verejnoprospešných služieb, ktorí v blízkosti karanténnej stanice pílili drevo. „Poranenia nemá žiadne, aspoň nie vizuálne a chodiť vládze. Hneď sme ho odčervili a dali do koterca. Leží pekne v búde a hreje sa,“ dodáva spokojnejšie Jana.

Psík mám asi jeden rok, dostal meno Špagy, je dobre živený a teraz hľadá nového pána. „Je to strašná zvrátenosť. Na druhej strane veľmi dobre vedeli, že keď ho ku nám prehodia, tak ho nájdeme a prijmeme. Šťastie, že ho nehodili takto zviazaného do vody.“

Spagy
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM