Tomáš Batiz Hokej

Nešťastná prehra Liptákov: V derby s Popradom sa rozhodlo v predĺžení

Hokejisti Liptovského Mikuláša nestačili na Poprad. Štyri minúty pred koncom ešte síce vyhrávali, no nakoniec sa rozhodlo až v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná prehra Liptákov: V derby s Popradom sa rozhodlo v predĺžení
Foto: Tomáš Batiz

Úvodná tretina odštartovala opatrne. Oba celky sa sústredili najmä na defenzívu a tak diváci príliš veľa šancí nevideli. Navyše sa množili aj chyby v rozohrávke. Smerom dopredu sa ako prví viac osmelili domáci hráči, pomohla im k tomu aj úvodná presilovka vo 8. minúte. Veľkú šancu mal Ru. Huna, no ani na druhý pokus neprekonal Corbeila. Ten mal viac práce aj v ďalších minútach, keď ho ohrozil opäť Huna, B. Rapáč a Paukovček.

Gólová otočka Hunu

Do druhého dejstva nastúpili lepšie hostia. Veľkú šancu si vypracovali už v 22. minúte, ale Košarišťan výborne zasiahol voči Hvilovi. Obaja si zopakovali mikrosúboj o tri minúty neskôr počas prvej presilovky Popradu, opäť z neho vyšiel lepšie domáci brankár. V 27. minúte mal dobrú šancu König, no osamotený nedokázal prekonať Košarišťana. Skóre sa prvýkrát menilo v 28. minúte, Liptákom vyšiel rýchly protiútok, na jeho konci bol Koyš, ktorý iba dorazil puk do odkrytej časti popradskej brány po ukážkovej akcii na jeden dotyk – 1:0. Domáca radosť však trvala len šesť minút a bolo vyrovnané. Vartovník nahodil puk spoza bránky a Košarišťan si ho zrazil do siete. V závere druhého dejstva sa Liptovský Mikuláš dostal opäť do vedenia, keď Huna otočkou spoza brány dostal puk za Corbeila.

Rozhodlo predĺženie

Popradčania odpovedali v 44. minúte zásluhou Abdula, ktorý potrestal aj druhé zaváhanie Košarišťana v zápase. No následne sa museli brániť takmer minútovej presilovke o dvoch hráčov. Tú ešte ustáli, no v následnej dohrávanej o jedného hráča inkasovali tretí gól z hokejky B. Rapáča. Hostia následne zvýšili aktivitu, viac sa tlačili pred bránku a nezabrzdilo ich ani ďalšie vylúčenie. V 56. minúte sa im pri vlastnej presilovke nakoniec podarilo vyrovnať, keď sa tvrdou strelou od modrej presadil Buc a posunul zápas do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe pre Poprad Mlynarovič, ktorý sa dokázal uvoľniť a s prehľadom prekonal mikulášskeho brankára.

„Mrzí nás výsledok o to viac, pretože sme v zápase trikrát vyhrávali a súper sa iba doťahoval. Škoda, že sme si to neustrážili štyri minúty pred koncom. V predĺžení sme si síce vytvorili tlak, dali sme tyčku, ale prepadli sme a súper dal víťazný gól,“ zhodnotil po zápase Pavol Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad 3:4 pp (0:0, 2:1, 1:2 – 0:1)

  • Góly: 28. Koyš (Kriška, Sukeľ), 40. Ru. Huna (Nádašdi), 48. B. Rapáč – 34. Vartovník, 44. Abdul (Štrauch), 56. Buc (Brejčák), 64. Mlynarovič. Rozhodovali: Konc, Kika – Výleta, Kollár, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 985 divákov.
  • MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nádašdi, Nemec, Tabaček, Moravčík, Pacalaj, Luža – Kriška, M. Sukeľ, Uram – B. Rapáč, Paukovček, Koyš – Ru. Huna, Langhammer, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, A. Laco
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM