Marcel Páleš Krimi

Neuveriteľné: Dávajte si pozor na bločky, takto ich na strednom Slovensku zneužívajú!

Váš odhodený blok môže iná osoba zneužiť. Finančná správa vyzýva ľudí, aby si pri svojom nákupe odkladali bločky z pokladne a vyhadzovali ich až na bezpečnom mieste, napríklad doma.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľné: Dávajte si pozor na bločky, takto ich na strednom Slovensku zneužívajú!
Zdroj: TASR

Finančná správa upozorňuje ľudí, aby si dávali pozor na bločky, ktoré dostanú pri nákupe a následne ich odhodia.

Nahláste podnety o bločkoch

„Na strednom Slovensku sme totiž zaznamenali prípady ich zneužitia. Cudzie osoby si zobrali odhodený blok a vydávali nákup za svoj. Situáciu musela riešiť polícia,“ hovorí hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Občania môžu nahlasovať na finančnú správu svoje podnety o bločkoch cez e-mail: pokladnica@financnasprava.sk. Na túto adresu napísala žena, ktorá si nevzala pokladničný blok.

Chcel ju obviniť z krádeže nákupu

„Nakúpila som v supermarkete a lístok som nechala pri pokladni, vždy to tak nechávam, veď to predavačka vyhodí. Ale tentoraz vzal lístok muž, ktorý stál v rade za mnou. Keď som prišla k autu, začal kričať na celé parkovisko, že som mu ukradla košík s nákupom, že má na to blok (ten môj vyhodený) a zavolal policajtov. Zachránilo ma, že som platila kartou. Keď to muž počul, ušiel. Inak by som podľa policajta mala problém, pretože doklad o zaplatení mal on, nie ja," opísala svoj prípad.

Finančná správa vyzýva ľudí, aby si pri svojom nákupe odkladali bločky z pokladne a vyhadzovali ich až na bezpečnom mieste, napríklad doma. „Zároveň tak môžu blok v pokoji skontrolovať, presvedčiť sa, či je v súlade so zákonom alebo ho zaregistrovať do bločkovej lotérie,“ dodala Macíková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM