Kultúra

Nezabudnuteľný piatkový večer: S Bolkom Polívkom v posteli

Jubilejný dvadsiaty ročník festivalu pohybového divadlo PAN 2013 v Liptovskom Mikuláši prilákal do Liptova skutočné hviezdy pantomímy. Neopakovateľného Milana Sládka vystriedal v piatok večer nezabudnuteľný Bolek Polívka.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný piatkový večer: S Bolkom Polívkom v posteli
Foto: Slávka Kellová

Festival „tichého“ divadla PAN je miestom stretnutia milovníkov pantomímy a pohybu na javisku. Každoročne priláka do srdca Liptova desiatky mladých nadšencov, skúsených lektorov, ako aj hviezdy tohto druhu umenia. Na jubilejný ročník festivalu sa organizátorom podarilo priviesť skutočné čerešničky na torte. Prvým z nich bol vo štvrtok 28. novembra Milan Sládek, ktorý je mímom svetového významu. Ovplyvnil tento žáner tak ako nikto iný. Je autorom hier, režisér, riaditeľ divadla a organizátor festivalov, pedagóg a výtvarník, jednoducho človek divadla par excellence.

V piatok 29. novembra, počas tretieho dňa, vyšiel festival medzi ľudí, keď sa účastníci prešli centrom mesta a žonglovaním a mímovaním upozorňovali na jeden z najväčších festivalov pohybového divadlo v Európe. Piatkový večer bol venovaný českej žijúcej hereckej legende Bolkovi Polívkovi, ktorý rozosmial liptovské publikum sebe vlastným humorom. Veselými scénkami, situačným humorom a spoluprácou s publikom si získal srdcia každého jedného diváka v liptovskomi­kulášskom Dome kultúry.

V sobotu sa účastníci budú snažiť prekonať rekord v počte mímov na jednom pódiu a bude sa spomínať na uplynulých 20 rokov festivalu. Večer bude opäť patriť hviezdnemu hosťovi až z ďalekého Francúzska Vahramovi Zaryanovi, ktorý predvedie krásu modernej pantomímy. Začiatok predstavenia je o 20:00 hod. v Dome kultúry.

29.11.2013 PAN 2013: Bolek Polívka v Liptovskom Mikuláši
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM