Tomáš Batiz Správy

Nezvyčajná oslava jubilea Ondrašovej s fazuľou: FOTO priamo z akcie!

V Liptovskej Ondrašovej si zaspomínali na svoje založenie. V rámci osláv poďakovali zaslúžilým obyvateľom, ale pochutnali si aj na dobrej fazuľovej polievke.

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajná oslava jubilea Ondrašovej s fazuľou: FOTO priamo z akcie!
Foto: Tomáš Batiz

Ondrašovská fazuľa prilákala do Liptovskej Ondrašovej vyše 600 ľudí. Po nultom ročníku varenia fazuľovice, súťaže v jej jedení a programu pre malých i veľkých boli organizátori záujmom o podujatie opäť milo prekvapení. „Staré mamy tradovali, že fazuľa bola najobľúbenejší pokrm rodu Pongracovcov, ktorý založil našu mestskú časť. Na základe ich obľuby vo varení fazuľovice sme založili toto podujatie, verím, že sa v našej mestskej časti stane každoročnou tradíciou,“ vysvetlil organizátor a poslanec za Liptovskú Ondrašovú Ľuboš Trizna.

Pri príležitosti 730. výročia tejto mestskej časti odovzdal primátor Ján Blcháč Cenu mesta obyvateľovi Jozefovi Gondovi. „Ja chcem v tomto momente pogratulovať Liptovskej Ondrašovej k 730. výročiu prvej písomnej zmienky,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Ďakovné listy od primátora, poslanca Ľuboša Triznu a predsedu tunajšiehoho občianskeho klubu Richarda Ambróza si zaslúžilo pri tejto príležitosti 30 obyvateľov Ondrašovej. Primátor potešil miestnych dobrou správou, že ihrisko po dlhých snahách zamestnancov právneho oddelenia mesta konečne patrí do majetku mesta a aj naďalej bude určené na účely športu a organizácie podujatí. „Mesto Liptovský Mikuláš si pripravilo špeciálny darček pre našu mestskú časť. Naše právne oddelenie pracovalo viac než rok, aby sa futbalové ihrisko stalo mestským majetkom. Ešte raz gratulujem a prijmite to ako darček k 730. výročiu,“ dodal primátor Blcháč.

FOTO: Ondrašovská fazuľa
4
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM