Michal Paška Kultúra

Nicolausfilm bojuje o zlatú rúru

Celkom 19 krátkych filmov, z toho 14 slovenských a päť českých, uvidia diváci v rámci súťaže na 21. ročníku festivalu hraného amatérskeho humoru (HAH). Uskutoční sa počas víkendu na vynovenom termálnom kúpalisku v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtí

Najlepšie snímky si odnesú tradičnú cenu, zlatú, striebornú a bronzovú rúru. Ako povedala Ivana Lešková z Hontiansko-ipeľského osvetového strediska vo Veľkom Krtíši, najkratší z prihlásených hraných filmov má iba 33 sekúnd a najdlhší trvá viac ako osem minút. Tým najkratším je snímka od tvorcov neprofesionálnych filmov Nicolausfilm z Liptovského Mikuláša s názvom Diagnóza. Najdlhším zas film Jána Vačlena z Hradca Králové s názvom Numismatik.

Festival odštartoval už v piatok 22. júla v kultúrnom dome v Dolnej Strehovej prehliadkou filmov klubu Nicolausfilm z Liptovského Mikuláša. V sobotu sa rekreanti kúpaliska už od skorého rána ocitnú uprostred natáčania krátkych humorných filmov účastníkmi festivalu. Atmosféru dňa spríjemnia indiáni a kovboji z Filmového klubu Urtica zo Žihľavy.

Večer sa pod holým nebom uskutoční samotná súťažná prehliadka. Víťazi budú známi po hlasovaní v diváckej ankete. Zároveň s hlavnými cenami bude udelená aj Cena poroty, Cena starostu obce D. Strehová a Cena FK Urtica. V nedeľu 24. júla je na programe ešte prehliadka nesúťažných filmov.

zdroj: TASR foto: archív

ilustračné foto: archív

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM