Tomáš Batiz Správy

Night Run sa blíži: Informácie priamo od organizátorov

Tradičný nočný beh Liptovskom Mikulášom sa uskutoční aj tento rok. Aké dlhé trasy na nás čakajú a čo nové si pre nás organizátori pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Night Run sa blíži: Informácie priamo od organizátorov
Foto: Slávka Kellová

V poradí už 5. ročník Night Runu v Liptovskom Mikuláši odštartuje mikulášska bežecká komunita v sobotu 23. júla o 21:30. „Teší nás, že každý rok Nightrun zláka nielen pravidelných bežcov, pre mnohých z nich je to pre svoju jednoduchosť jediné súťažné bežecké podujatie roka, ale aj nováčikov, ktorí okúsili čaro behu, no netrúfajú si zatiaľ na ťažšie preteky,“ hovorí za organizátorov Michal Velner.

Pre každého

Mikulášsky nočný beh sa bude aj v sobotu behať v dvoch terasových variantách. Pre začiatočníkov je pripravený 5 km okruh. Náročnejší bežci si trať predĺžia na 10 km. „Beží sa pritom na asfalte a betóne, rovinatým profilom, ulicami nočného mesta,“ pokračuje Velner.

„Chceme sa poďakovať všetkým vodičom za ich ohľaduplnosť, keďže pretek prebieha pri plnej premávke. Najdôležitejším faktorom pre nás samozrejme zostáva, aby každý dobehol do cieľa v bezpečí," skonštatoval ďalej Velner.

Night Run je len začiatok

Nightrun je len prvým z troch po sebe sa konajúcich podujatí počas leta. Na Malinom Brde sa 6.augusta odohrá Cross Duatlon s cyklistikou po ceste z Hrabova v Ružomberku na Malinô Brdo, kedy po 5 km zmenia športovci bicykel za 4 km beh po horskom chodníku. Záverom série je Cross Triatlon na Liptovskej Mare, kedy 27.augusta po 500 m plávania účastníkov čaká 15 km horskej cyklistiky smerom na Pavlovu Ves a späť do Liptovského Trnovca pred záverom s 5 km behom po prašnom a trávnatom povrchu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM