Pavol Tomčík Šport

Nine Queens: Na prestížnom podujatí v Taliansku aj Medlová a Stromková

Talianske Livigno privíta v dňoch od 26. do 30. marca najlepšie snoubordistky a freeskierky sveta. V elitnej spoločnosti sa predstavia aj dve Mikulášanky - Klaudia Medlová a Zuzana Stromková.

Ilustračný obrázok k článku Nine Queens: Na prestížnom podujatí v Taliansku aj Medlová a Stromková
Zdroj: Dnes24.sk

„Nine Queens je ojedinelá akcia výhradne pre ženské pokolenie, ktorej cieľom je posunúť ženský snoubording a freeskiing do ďalšieho levelu, k čomu sú zo strany organizátora vytvorené super podmienky,“ rozhovoril sa na úvod Marek „Hlina“ Hliničan, tréner slovenskej snoubordovej reprezentácie a Lipták, ako repa. Osobný tréner a zároveň i životný partner Klaudie Medlovej prirovnal skok, ktorý na pretekárky čaká v Taliansku k umeleckému dielu masívnych rozmerov a ďalej pokračuje: „Akcia bude zabezpečená, ako žiadna iná. Baby bude dokumentovať niekoľko kamier z rôznych uhlov, vrátane vrtuľníka.“

Na toto podujatie si pozvanie vyslúži len to najlepšie, čo planéta Zem v týchto športoch ponúka. „Pozvánku je možné získať na základe videa, ktoré mapuje umenie dievčat, či už na snouborde alebo na lyžiach. Klaudii sa to podarilo vďaka videu, ktoré mapuje jej jazdenie prevažne počas aktuálnej sezóny,“ pokračuje Hliničan. V Livigne nebudú chýbať ani všetky tri snoubordové slopestylistky – medailistky z nedávnej Zimnej olympiády v ruskom Soči.

Organizátorom zaslalo videá obrovské množstvo potenciálnych záujemkýň. „Medzi nimi i profesionálne pretekárky, ktoré sa do elitnej zostavy nevošli. Nakoniec organizátor mohol vybrať len dve snoubordistky, nakoľko na listine pozvaných už boli potvrdené takmer všetky najlepšie baby sveta,“ dodáva reprezentačný kouč slovenských snoubordistov.

Vlani bolo podujatie určené výhradne pre ženský freeskiing. Liptovský Mikuláš vtedy reprezentovali Natália Šlepecká a Zuzana Stromková. Druhá menovaná si účasť medzi elitou zopakuje i tento rok. „Pozvaná som tretí rok. Prvýkrát to bolo len na contest víkend, vlani na celý shooting týždeň. Veľmi sa teším, že budem môcť stráviť ďalší týždeň so skvelými riderkami, fotografmi a kameramanmi. Mám veľkú radosť, že tento rok pozvali aj moju dobrú kamarátku Klaudiu Medlovú,“ netajila svoju radosť Zuzana Stromková.

Na snímke: Klaudia Medlová (Patrik Paulínyi)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM