Tomáš Batiz Správy

Nová mobilná aplikácia v Mikuláši: Zjednodušiť má hneď niekoľko vecí

Mesto Liptovský Mikuláš má novú mobilnú aplikáciu. Čo všetko v nej nájdeme?

Ilustračný obrázok k článku Nová mobilná aplikácia v Mikuláši: Zjednodušiť má hneď niekoľko vecí
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta Liptovský Mikuláš sa rozhodlo spustiť novú mobilnú aplikáciu. Tá by podľa mikulášskej radnice mala zefektívniť spôsob komunikácie s obyvateľmi. Informovala o tom Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

„Mobilná aplikácia SOM Liptovský Mikuláš (Správy o meste – SOM), ktorá posiela tie najaktuálnejšie správy na telefóny obyvateľov v reálnom čase,“ uviedla Čapčíková.

Aktuálne informácie o dianí v meste získa každý, kto si do svojho mobilu stiahne aplikáciu SOM Liptovský Mikuláš. „Snažili sme sa dosiahnuť, aby mali Mikulášania na jednom mieste informácie z webovej stránky, dôležité SMS správy z mesta alebo mestské noviny, aby boli v prípade potreby informovaní čo najskôr o rôznych odstávkach, rozkopávkach a podobne,“ priblížil primátor Ján Blcháč význam novej mestskej mobilnej aplikácie, ktorú vytvorila spoločnosť Perry Soft.

Ako uvádza vedenie mesta, v mobile si na jednom mieste nájdete okrem aktualít, oznamov a podujatí aj verejnú dopravu, možnosti parkovania na mestských parkoviskách a môžete si zvoliť v nastaveniach, z ktorej mestskej časti chcete aktuality dostávať.

Aplikácia je k dispozícii pre všetky mobilné telefóny s operačným systémom Android a taktiež pre zariadenia Apple. Stačí si ju vyhľadať v Google Play a Apple Store pod názvom SOM Liptovský Mikuláš (od spoločnosti Perry Soft) a pohodlne si ju stiahnuť do mobilného zariadenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM