Tomáš Batiz Správy

Nová moderná ľadová plocha v Mikuláši? Vzniknúť by mala na tomto mieste

V Liptovskom Mikuláši by mala vzniknúť nová ľadová plocha. Prečítajte si ďalšie detaily.

Ilustračný obrázok k článku Nová moderná ľadová plocha v Mikuláši? Vzniknúť by mala na tomto mieste
Zdroj: TASR

Na najväčšom liptovskomiku­lášskom sídlisku Podbreziny by mohla vzniknúť ľadová plocha s rozmermi 40 krát 20 metrov. Ponúkla by zvýšenie korčuliarskej gramotnosti, možnosť aktívneho športového vyžitia počas celého roka, výrazné zníženie nákladov mesta na prevádzku, údržbu a zatraktívnenie prostredia. Radnica chce na jej vybudovanie získať 290.000 eur od SZĽH Infra, dcérskej spoločnosti Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Návrh na poskytnutie pozemkov do podnájmu s cieľom postavenia plochy a schválenie podmienok spolupráce odobrili poslanci liptovskomiku­lášskeho mestského zastupiteľstva na štvrtkovom (19. 9.) rokovaní. „Súčasťou dodania multifunkčnej športovej plochy so zabudovaným chladením by mali byť aj rolba, osvetlenie, súprava bránok a mantinelov a elektrorozvody. Na ľade sa každoročne budú realizovať školské korčuliarske programy,“ načrtla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Plochu bude možné využiť aj v lete, a to na hokejbal či florbal. Mesto si ju prenajme za 5000 eur ročne plus náklady na energie a vodu.

„Po desiatich rokoch ostane plocha s príslušenstvom majetkom samosprávy,“ vysvetlila Jana Kormaníková z oddelenia projektového manažmentu liptovskomiku­lášskej radnice.

Mesto bude financovať prípravné práce, ako sú montáž prívodného kábla, studne či odvodňovacieho žľabu. „Presné náklady na prípravné práce budú jasné až po verejnom obstaraní dodávateľa plochy, ktoré vyhlásil SZĽH na 20 plôch do všetkých krajov Slovenska,“ doplnila Čapčíková. Súčasná multifunkčná ľadová plocha na Podbrezinách je podľa hovorkyne v prevádzke už 13 rokov a každoročne si vyžaduje vysoké náklady na opravy a údržbu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM