Tomáš Batiz Správy

Nové hodnotenie našich škôl: Pozrite si poradie ZŠ z okresu Mikuláš

Zverejnili nové rebríčky slovenských škôl. V hodnotení medzi základnými školami sa nestratili ani tie z okresu Liptovský Mikuláš. Pozrite poradie.

Ilustračný obrázok k článku Nové hodnotenie našich škôl: Pozrite si poradie ZŠ z okresu Mikuláš
Zdroj: TASR

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil čerstvé rebríčky slovenských škôl, ktoré doplnili o najnovšie údaje. „Doplnili sme aktuálne údaje o výsledkoch žiakov v celoštátnych testovaniach piatakov a deviatakov na ZŠ a tiež výsledky absolventov SŠ v externej časti maturitných skúšok. Tieto údaje sa týkajú školského roku 2018/19 a na ich základe sme pripravili aj prvé hodnotenie výsledkov žiakov na jednotlivých školách týkajúce sa uvedeného školského roku,“ uvádza INEKO.

Po aktualizácii rebríčkov sa na celoslovenskej úrovni medzi ZŠ opäť najlepšie umiestnila Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach. Nasleduje ZŠ Kollárova 2, Svätý Jur a najlepšiu trojicu dopĺňa Základná škola T. J. Moussona 4, Michalovce.

V celoslovenskej TOP 10 Liptovskomi­kulášsky okres zástupcu nemá. Keď sa pozrieme na hodnotenie v rámci Žilinského kraja, najlepšie obstála na 13. mieste Zakladná škola s MŠ v Liptovskom Hrádku s ratingom 7,4. Na 14. mieste sa umiestnila Základná škola na Nábreží 4. apríla v Liptovskom Mikuláši.

Poradie našich ZŠ v rámci Žilinského kraja Najprv je uvedené poradie školy z okresu Liptovský Mikuláši medzi všetkými ZŠ v našom kraji, nasleduje názov školy a jej hodnotenie. V poradí uvádzame len tie školy, ktoré dostali od INEKO celkové hodnotenie.

  • 13. Základná škola s MŠ Hradná 342 v Liptovskom Hrádku – 7,4
  • 14. Základná škola Nábrežie 4. apríla v Liptovskom Mikuláši – 7,4
  • 20. Základná škola U. č.s brigády 4 v Liptovskom Mikuláši – 7,2
  • 22. Základná škola Žiarska 13 v Liptovskom Mikuláši – 7,1
  • 41. Základná škola s MŠ Demänovská ulica v Liptovskom Mikuláši – 6,6
  • 70. Základná škola Okoličianska 404 v Liptovskom Mikuláši 6,2
  • 101. Evanjelická základná škola biskupa J. Janošku v LM – 5,6
  • 112. Základná škola s MŠ J. D. Matejovie v L. Mikuláši – 5.3

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM