Tomáš Batiz Rôzne

Noví mikulášski gymnazisti s očami na stopkách: Objavovali tajné chodby Rokfordu! FOTO

Študenti mikulášskeho gymnázia si aj tento rok pripravili pre nových žiakov program, ktorým im predstavili tajné chodby "Rokfordu".

Ilustračný obrázok k článku Noví mikulášski gymnazisti s očami na stopkách: Objavovali tajné chodby Rokfordu! FOTO
4
Galéria
Zdroj: Gymnázium M.M Hodžu

Gymnázium Michala Miloslava Hodžu v Liptovskom Mikuláši už po štvrtý raz pripravilo unikátny adaptačný výcvik pre novoprijatých študentov. Trojdňová udalosť bola zameraná na spoznávanie priestorov školy, jej chodu, hodnôt a tiež organizačného poriadku.

„Kamenné múry nášho mikulášskeho Rokfortu s jeho neznámymi chodbami a poskrývanými triedami neraz spôsobili, že sa študenti stratili. Niekedy ani len mapka nemohla dostačujúco pomôcť. Práve preto sme sa ako starší spolužiaci vybrali s novopríchodiacimi primánmi na prehliadku,“ uviedla študentka septimy Anna Majerníčková.

Adaptačné dni mali tiež charakter psychosociálneho výcviku s množstvom aktivít, ktoré sú zamerané na formovanie triedy ako jednotného tímu. „Dbali sme aj na budovanie ročníkovej súdržnosti. Vytvoril sa priestor pre aktivity, ktoré posilnia prvácku súdržnosť a zároveň pomôžu odstrániť strach z neprijatia rovesníkmi,“ doplnila.

Noví študenti počas troch dní plnili rôzne úlohy, súťažili medzi sebou v skupinách a spoločný čas trávili aj hraním rozmanitých hier.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM