Tomáš Batiz Správy

Novinka na mikulášskej stanici: Súkromný prepravca sa rozhodol pre rázny krok

Súkromný dopravca si všetko pekne spočítal a dospel k rozhodnutiu, ktoré podla neho ocenia práve Liptáci.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na mikulášskej stanici: Súkromný prepravca sa rozhodol pre rázny krok
Zdroj: TASR

Na železničnej stanici v Liptovskom Mikuláši si po novom môžete kúpiť lístky na žltého dopravcu pohodlne. Súkromný dopravca si otvoril na Liptove vlastné predajné miesto. ”Počet cestujúcich, ktorí cestujú z Liptovského Mikuláša, prevyšoval naše prvotné očakávania, a preto sme ihneď ako to bolo možné, uviedli do prevádzky stále predajné miesto. To obslúži v rovnakom čase neporovnateľne vyšší počet cestujúcich. Taktiež sa zlepšia pracovné podmienky aj našim kolegom,” hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet. Nové predajné miesto sa nachádza medzi tamojšou trafikou a predajnými okienkami Železničnej spoločnosti Slovensko.

Vernostná karta

Cestujúci si môžu v Liptovskom Mikuláši po novom okrem zakúpenia cestovných lístkov na žlté vlaky a autobusy vytlačiť vernostnú kartu dopravcu, dobiť zákaznícke konto či vybrať kompenzáciu za prípadné meškanie vlaku alebo nefungujúcu klimatizáciu. ”Taktiež tu bude už možný aj nákup lístkov do spacích vozňov smerujúcich do Prahy, ktoré si mohli obyvatelia Liptovského Mikuláša obstarať iba cez internet,” doplnil. Otváracia doba novej pobočky je denne od 6.45 do 19.15 h, s prestávkou od 12.00 do 12.30 h a od 15.30 do 16.00 h.

Zvýšili kapacity

Expresy RegioJet prepravili medzi Bratislavou a Košicami za prvých šesť mesiacov roka 2016 537.000 ces­tujúcich, čo je oproti minulému roku nárast o 25 %. Podľa spoločnosti súvisí nárast cestujúcich s nasadením kapacitnejších súprav, ktoré RegioJet prevádzkuje od polovice januára tohto roka. Za účelom ďalšieho posilňovania vlakových súprav a zvyšovania počtu cestujúcich obstaral RegioJet ďalších 25 vozňov. Použije ich najmä na posilnenie súčasných liniek.

”Od decembra budú premávať žlté expresy medzi Bratislavou a Košicami až v 13 vozňových súpravách. Od decembra plánujeme rovnako otvoriť aj dve nové linky. Išlo by o medzinárodný expres z Bratislavy do Brna, Pardubíc, Prahy a späť,” dodal majiteľ spoločnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM