Tomáš Batiz Správy

Novinka na mikulášskych prechodoch: Bezpečnosť chodcov chcú zvýšiť týmto spôsobom

Priechody v Liptovskom Mikuláši čakajú zmeny. Mesto chce zvýšiť ich bezpečnosť.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na mikulášskych prechodoch: Bezpečnosť chodcov chcú zvýšiť týmto spôsobom
Foto: Martin Károly

V minulom roku došlo v Liptovskom Mikuláši k viacerým nehodám, ktoré sa stali práve v okolí prechodov. Mikulášska radnica chystá zmeny, ktoré by mali zvýšiť bezpečnosť chodcov najmä v centre mesta a jeho okolí.

Zmena v osvetlení

Hlavná zmena sa bude týkať osvetlenia. Podľa informácii Jána Sokolského z vedenia mesta, radnica postupne vymení na 53 priechodoch osvetlenie, kde žlté žiarovky nahradia biele.

„Verejné osvetlenie v meste bežne svieti klasicky nažlto, čo je dostačujúce na bežné nasvietenie verejných priestorov, avšak v mieste pre chodcov sme sa rozhodli o výmenu žltých výbojok za biele s cieľom jasnejšieho nasvietenia priestoru priechodov,“ konštatuje Sokolský.

Ako dodáva vedenie mesta, cieľom je dosiahnuť lepšie osvetlenie nielen priestoru priechodov, ale aj lepšie zvýraznenie osôb pohybujúcich sa na priechode.

Na hlavných ťahoch

Nový typ osvietenia priechodov bude najmä v centre, respektíve v širšom centre mesta, kde sa pohybuje najviac ľudí. Výmenu realizujú mikulášske Verejnoprospešné služby. „Vymieňame ich v mestských častiach Staré mesto, Nábrežie, Demänová, Podbreziny, Ondrašová, teda na miestach s veľkých pohybom chodcov a vysokou intenzitou dopravy,“ dodal na záver Sokolský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM