Rôzne

Nový domov sociálnych služieb v L. Hrádku je pred dokončením: Prvých klientov privíta už v marci

Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) dokončuje komplexnú rekonštrukciu viac ako desaťročie chátrajúceho objektu bývalého drevárskeho internátu v Liptovskom Hrádku. Nový špecializovaný domov sociálnych služieb privíta už v marci prvých mužských klientov s ťažkými mentálnymi ochoreniami.

Ilustračný obrázok k článku Nový domov sociálnych služieb v L. Hrádku je pred dokončením: Prvých klientov privíta už v marci
Zdroj: Webnoviny.sk

„Takýmto spôsobom sme za pomoci nenávratného finančného príspevku z fondov EÚ na úrovni takmer 1,5 milióna eur zužitkovali náš majetok a pre celý kraj sme získali prepotrebné špecializované zariadenie s kapacitou 81 klientov. Nezanedbateľnou pridanou hodnotou je vznik 51 nových pracovných miest,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Zároveň spresnil, že spolufinancovanie ŽSK predstavovalo 101 000 eur. „Ďalších 300 000 eur putovalo z našich zdrojov na vyriešenie nepredvídaných nevyhnutných úprav, ktoré sa objavili počas rekonštrukcie. Rokujeme s projektantom, ktorý nevystihol všetky práce, aby nám uhradil neočakávané náklady. Vyzerá to tak, že by sa nám malo takto vrátiť približne 60 000 eur,“ vysvetlil Blanár.

"Neustále sme mali na zreteli, aby konštrukčné nedostatky neohrozili celý projekt. Všetky vzniknuté nezrovnalosti sme sa usilovali riešiť za chodu čo najefektívnejšie a najrýchlejšie. Podstatné je, že rozsiahle stavebné práce, ktoré sa začali v septembri 2012, sú načas hotové a teraz už iba zariaďujeme interiéry,“ dodal riaditeľ Odboru vnútornej správy ŽSK Ján Jarošík.

Foto: ilustračné, sita

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM