Slávka Kellová Rôzne

Nových 34 bytov

Desiatky nájomcov si prišli včera do Palúdzky pozrieť novú bytovku, ktorej byty si vyžrebovali pred dvoma týždňami v miestnej radnici.

Pásku na bytovke pri slávnostnom odovzdaní 34 bytov prestrihol viceprimátor mesta Liptovský Mikuláš Pavel Bobák a dodávateľ stavby na kľúč Michal Rumanský, generálny riaditeľ Stavoindustrie.

„Je to dobudovanie ďalšej etapy komplexu nájomných a komerčných bytov v tejto lokalite, ktorá je v súlade s rozvojom tohto územia. V budúcom roku budú dobudované aj ďalšie priestory, technická vybavenosť, parkoviská či nejaké detské ihrisko, aby sa tu príjemnejšie žilo," povedal viceprimátor Bobák.

V novom bytovom dome je 28 dvojizbových bytov, päť je jednoizbových a na prízemí sa nachádza aj jeden bezbariérový byt pre zdravotne ťažko postihnutého nájomcu. „Byty sú projektované modernejším spôsobom, sú slnečnejšie, presvetlené, s veľkými balkónmi, určené sú najmä pre mladé rodiny,“ priblížil Michal Rumanský.

Nájomcovia majú v bytoch k dispozícii kuchynskú linku, sporák a kúpeľňu so sociálnym zariadením. Balkóny aj schodiská sú vybavené svietidlami, do ostatných priestorov si ich musia dokúpiť sami. Nasťahovať by sa mohli začiatkom budúceho roku, keď mesto bytovku odkúpi.

zdroj: MsÚ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM