Tomáš Batiz Správy

O Liptov je stále väčší záujem: Aha, koľko turistov k nám zavítalo!

Záujem o Liptovský Mikuláš a jeho okolie za rok 2016 stúpol o poriadne číslo. Hotelieri informujú o mimoriadne úspešnej letnej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku O Liptov je stále väčší záujem: Aha, koľko turistov k nám zavítalo!
Zdroj: OOCR Region Liptov

Takmer 436.000 turis­tických návštevníkov liptovského regiónu za prvé tri štvrťroky 2016 predstavuje približne 13-percentný medziročný nárast. Trend prílevu zahraničných klientov je ešte optimistickejší, oproti rovnakému obdobiu minulého roka stúpol o 18,71 percenta.

„Rovnako máme vyšší aj počet prenocovaní. Od januára do septembra sme prekročili 1.278.000 pre­nocovaní,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč. Priemerný počet prenocovaní spolu sa oproti minulému roku nezmenil a drží sa na úrovni 2,9 dňa.

Skvelá letná sezóna

Liptovskí hotelieri majú za sebou mimoriadne úspešné leto. Dovolenkári svoje pobyty natiahli až na september, kedy sa počet návštevníkov medziročne zvýšil o 28,65 percenta. Za tretí kvartál zaznamenali na Liptove celkom viac ako 574.000 preno­covaní, čo je medziročný nárast o 14,35 percenta.

Obrovský záujem o región

Podľa riaditeľky OOCR Región Liptov stojí za výsledkami tvrdá práca v strediskách, prevádzkach aj ubytovacích zariadeniach. „Tieto výsledky sme dosiahli napriek tomu, že pred vyše rokom vyhorel veľký hotel v Demänovskej doline. Napĺňali sa preto lepšie aj zariadenia nižších kategórií a rodinné penzióny. Verím tomu, že už čoskoro bude výpadok v kapacitách doplnený, či už inými novovznikajúcimi ubytovacími zariadeniami a tiež rekonštrukciou vyhoreného hotela, nakoľko obrovský záujem o región v niektorých exponovaných termínoch nevieme pokrývať,“ skonštatovala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM