Rôzne

O mikroprojekty je záujem: Bohužiaľ, iba na hornom Liptove

Obce, mestá či združenia zo žilinskej župy sa už po tretíkrát zapojili do výzvy pre mikroprojekty v rámci cezhraničnej spolupráce Poľsko - Slovensko. Žilinský kraj zaevidoval dovedna 151 projektov, ktoré podali mestá, obce a neziskové organizácie.

Ilustračný obrázok k článku O mikroprojekty je záujem: Bohužiaľ, iba na hornom Liptove
Foto: Jozef Milan

O prostriedky z fondu mikroprojektov majú záujem aj liptovskí žiadatelia. Spoločnej slovensko-poľskej téme, ovčiarstvu, sa chce venovať Liptovské múzeum v Ružomberku prostredníctvom projektu „Ovčia vlna v súčasnosti a v minulosti pre krásu a úžitok“. Liptovské kultúrne stredisko v Liptovskom Mikuluši plánuje využiť prostriedky na projekt „Pod jednou strechou – Od tradície po súčasnosť“, mikulášske Múzeum Janka Kráľa sa chce venovať 300-ročnej jánošíkovskej legende. Na rozvoj športových aktivít a turistiky sa zamerala obec Závažná Poruba, ktorá pripravila projekty na podporu tradičného bežeckého lyžovania a bicyklovania v liptovskom regióne.

„Aktuálna tretia výzva sa zamerala na podporu a rozvoj slovensko-poľskej cezhraničnej spolupráce v oblasti rozvoja cestovného ruchu, modernizáciu a rozvoj turistickej infraštruktúry, podporuje aktivity na zachovanie a ochranu prírodného a kultúrneho dedičstva, rozvoj v oblasti zdravia, vzdelávania či športu,“ vysvetlil predseda kraja Juraj Blanár.

Zdroj: zask – liptovske noviny

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM