Tomáš Batiz Komunálne voľby

O post primátora v Liptovskom Mikuláši sa uchádza aj Martin Chrapčiak

O šéfa mikulášskej radnice sa uchádza ďalší kandidát. O post primátora zabojuje aj Martin Chrapčiak.

Ilustračný obrázok k článku O post primátora v Liptovskom Mikuláši sa uchádza aj Martin Chrapčiak
Zdroj: Facebook

O post primátora Liptovského Mikuláša sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj nezávislý kandidát Martin Chrapčiak. Informoval o tom v stredu prostredníctvom tlačovej správy.

Doplnil, že o jeho kandidatúre rozhodli nespočetné rozhovory s občanmi, ktorí ho podporujú a potreba riešiť problémy mesta inak. „Veľa ľudí ma pozná ako občianskeho aktivistu. Mnoho rokov pomáham, kde a ako viem. Preto aj celej kampani dominuje hlavné motto: Činy, nie slová! Myslím, že každý z nás môže svojou troškou prispieť k tomu, aby bolo mesto lepšie a krajšie. Nestačí hovoriť, treba konať, aktivizovať sa práve tam, kde sa dá, vo svojom okolí,“ poznamenal.

Kandidovať chce len na funkciu primátora mesta, o miesto v poslaneckých laviciach sa uchádzať nebude. „Nenechávam si žiadnu poistku. Rozhodol som sa nekandidovať na poslanca. Ale v prípade zvolenia za primátora budem hľadať podporu a programové prieniky s konkrétnymi poslancami či klubmi. Že pomôcť viem a dokážem, preukazujem konkrétnymi činmi. Poznám problémy mesta a mám plán, ako ich riešiť. Preto som sa rozhodol ponúknuť svoju energiu a skúsenosti našim spoluobčanom,“ do­dal.

Oficiálne oznámili kandidatúru na post primátora aj súčasný šéf liptovskomiku­lášskej radnice Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia), poslanec mestského zastupiteľstva Vincent Kultan (SaS, OĽaNO, KDH a Nova, Šanca) a Jaroslav Čefo (nezávislý kandidát).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM