Michal Paška Kultúra

O predkapelu dvoch stálic je veľký záujem

Dve stálice rockového neba, slovenská skupina Desmod a česká Olympic, sa predstavia 14. augusta 2011 na spoločnom koncerte v amfiteátri v Terchovej v rámci hudobného festivalu Terchovský budzogáň. Vaša kapela môže byť pri tom.

Organizátori, ktorého festivalovým bonusom je spomínaný koncert, sa rozhodli dať šancu mladým kapelám. Tie majú možnosť zahrať si ako predkapela známych hudobníkov. Po dvoch týždňoch od spustenia registrácie prejavilo záujem odprezentovať svoje umenie štyridsať kapiel.

Od začiatku júla interpreti posielajú svoje nahrávky organizátorovi. Odborná porota na čele s Máriom „Kulym“ Kollárom a Petrom Jandom rozhodne, ktorých päť najlepších sa dostane do verejného finále. V ňom budú svojimi hlasmi už rozhodovať fanúšikovia.

„Sme milo prekvapení vysokým záujmom. Svedčí o tom aj fakt, že súťaž sme spustili o 6:00 a už o 6:30 sme mali prvú prihlášku aj s pesničkami od jednej žilinskej kapely," hovorí Miroslav Tomaškovič, organizátor hudobného festivalu Terchovský budzogáň.

Do súťaže sa môže zapojiť kapela, prípadne spevák, ktorý má vlastnú hudobnú kapelu s minimálne šiestimi vlastnými piesňami v podobe štúdiových nahrávok. Medzi prihlásenými nechýbajú kapely, ktoré už majú svoje odohraté predovšetkým na festivaloch či v kluboch (Rebelsky, Podfuck, Reverzpark). Nájdu sa však aj nováčikovia, ktorí práve vyšli z nahrávacieho štúdia s úplne novými skladbami.

Člen poroty Miroslav Tomaškovič je spokojný s ustálenosťou žánrov: „Viac ako 80 percent prihlásených kapiel sa žánrovo trafilo do toho čo sa hráva na Terchovskom budzogáni. Samozrejme nájde sa aj pár úletov, či už hudobných alebo v názve kapely. „Haluzotvoristka“, „Zle sa počujem“ alebo „Andrejground“, sú čarovné názvy.“

Uzávierka súťaže je 21. augusta o 12:00 a profily piatich vybratých interpretov aj s ich pesničkou organizátori zverejnia v pondelok 25. júla. Hlasovanie skončí v pondelok 1. augusta o 12.00.

Piaty ročník hudobného festivalu Terchovský budzogáň sa uskutoční 12. – 14. augusta 2011 v Terchovej. Na festivale vystúpia: HELLOWEEN (D), KABÁT (CZ), HORKÝŽE SLÍŽE, INÉ KAFE, DESMOD, OLYMPIC (CZ), TUBLATANKA, METROPOLIS, MANTICORA (DK), SLOBODNÁ EUROPA, ARZÉN, CITRON (CZ), MARIAN GREXA – GREXABAT, ZÓNA A, SUFFER AGE (CZ), KONFLIKT, ABOWE, HT, CALIBER X, HELLO BRIAN, ROBERT MIKLA & PROJEKT a ďalší.

foto: TB

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM