Tomáš Batiz Video Komunálne voľby

VIDEO: O primátorské kreslo sa bude uchádzať súčasný šéf radnice Ján Blcháč

Ján Blcháč sa bude túto jeseň opätovne uchádzať o post primátora mesta Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: O primátorské kreslo sa bude uchádzať súčasný šéf radnice Ján Blcháč
Zdroj: Dnes24.sk

Súčasný šéf liptovskomiku­lášskej radnice Ján Blcháč, ktorému prejavili obyvatelia svoju dôveru už vo dvoch komunálnych voľbách, sa bude túto jeseň opätovne uchádzať o post primátora najľudnatejšieho mesta na Liptove. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej konferencii v Liptovskom Mikuláši. O podporu verejnosti zabojuje za koalíciu SMER-SD, SNS, Národná koalícia.

Ako hlavný dôvod svojej kandidatúry uviedol Blcháč fakt, že chce dotiahnuť do zdarného konca strategické projekty, ktoré rozbehol. Do budúceho obdobia chce podľa svojich slov priniesť ďalšie pozitívne výsledky a inovácie, ktoré zlepšia život obyvateľom Liptovského Mikuláša.

„Za uplynulé štyri roky sme naštartovali významné akcie, ktoré zásadne vyriešia problémy v oblasti infraštruktúry, životného prostredia, príjemného bývania a pozmenia tvár nášho mestečka,“ skonštatoval Blcháč.

Súčasný primátor mesta ďalej pokračoval: „Podarilo sa nám vybudovať a obnoviť 17 kilometrov ciest a chodníkov, vrátane cyklochodníkov, vyriešili sme akútny problém s odvozom a likvidáciou odpadu bez zaťaženia peňaženiek obyvateľov. Vybudovali sme desať detských a workoutových ihrísk, zorganizovali sme 440 športových a kultúrnych podujatí. Znížili sme dlh mesta takmer o 30 percent a na investície do rozvoja mesta sme získali 7,9 milióna eur z eurofondov a ďalších verejných zdrojov,“ vymenoval Blcháč výsledky, ktoré dosiahlo mesto v čase jeho vedenia od roku 2014.

Dodal, že viaceré projekty, ako sú dostavba štadiónov, vytvorenie druhej a tretej dopravnej tepny popri prekládke železnice, dobudovanie lesoparku na Háji Nicovô či dotvorenie vnútromestskej cyklotrasy, predstavujú beh na dlhé trate. „Rád by som ich so všetku odbornosťou a skúsenosťami dotiahol do úspešného konca a posunul naše mesto ešte ďalej,“ uviedol s tým, že si opäť želá dobre spravované mesto – fungujúci, živý, súdržný a inšpiratívny Liptovský Mikuláš.

Oficiálnu kandidatúru na primátora Liptovského Mikuláša zatiaľ ohlásil koncom júna poslanec mestského zastupiteľstva Vincent Kultan. O tento post sa bude uchádzať s podporou SaS, OĽaNO, KDH a NOVA.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM