Tomáš Batiz Správy

O tento park v Mikuláš doteraz nebol záujem: Všetko sa vraj zmení! FOTO

Po rekonštrukcii Domu služieb v Liptovskom Mikuláši ožíva aj Námestie mieru, ktoré čakajú viaceré zmeny. Pozrite aké.

Ilustračný obrázok k článku O tento park v Mikuláš doteraz nebol záujem: Všetko sa vraj zmení! FOTO
Foto: Tomáš Batiz

Niekoľko rokov bol park na Námestí mieru zanedbaný a pre obyvateľov i návštevníkov Mikuláša menej atraktívny. Po rekonštrukcii domu služieb sa črtá inovácia tohto miesta. Radnica vyhradila na oddychovú zónu 39-tisíc eur.

Začali s prácami

Pracovníci Verejnoprospešných služieb v Liptovskom Mikuláši začnú s prvotnými prácami. “Na parku na Námestí mieru začne mesto pracovať v marci. Najprv je potrebné odstrániť kolízne dreviny. Ide o tie, ktoré svojou polohou obmedzujú pripravovaný projekt rekonštrukcie námestia a zasahujú do navrhovaných chodníkov,” informuje Ján Sokolský z mikulášskej radnice.

„V tomto mesiaci odstránime tri dreviny, ktoré nahradíme rovnakým počtom iných a vysadíme ich v rámci parku,“ priblížila postup mestská dendrologička Zuzana Štreitová.

Inovácia trávnika

Ďalšia časť rekonštrukcie Námestia mieru sa bude týkať zanedbaného trávnika. “Obyvatelia mesta, ale aj návštevníci sa môžu tešiť na nový trávnik, trendové trvalkové záhony, projekt parkových úprav zahŕňa aj detský labyrint,” skonštatoval Sokolský.

Ako ďalej dodal hovorca mesta, tak v novej oddychovej zóne nebude chýbať ani fontána, ktorá poslúži aj na letné osvieženie. „Dnešný nesystematický park presvetlíme, odľahčíme a prilákame ľudí na parkovú plochu tým, že trávnik bude určený na pikniky, hry pre deti, bude prechodný a prístupný verejnosti aj mimo chodníkov.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM