Michal Paška Hokej

O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy!

Mikulášsky zimný štadión bol dnes svedkom druhého stretnutia štvrťfinálovej série play-off prvej hokejovej ligy. Bolo poriadne dramatické, hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš o víťazstve rozhodli až po samostatných nájazdoch!

Po včerajšom víťaznom stretnutí mali aj v dnešnom hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš víťazný apetít. Úvod bol opatrný. V 10. minúte na lavici hanby sedeli dvaja hráči Michaloviec, ku ktorým sa neskôr pridal ďalší spoluhráč Slovák. Práve pri jeho vylúčení v 13. minúte domáci hráči otvorili skóre. Skúsený Ján Pleva našiel juniora Macíka, ktorý sa nemýlil a na radosť divákov prekonal michalovského brankára. Gól hráčov v drese Liptovského Mikuláša povzbudil, boli aktívnejší. Dostávali sa do šancí, pri ktorých neraz svoje umenie ukázal brankár Michaloviec Kotvan. Zapotil sa však aj domáci gólman Palko.

Začiatok prostrednej tretiny patril šanci Drotára v drese Michaloviec, vyniknúť dostala lapačka Palka v bránke MHK 32. Táto časť hry bola dosť nervózna, k slovu sa často dostávala píšťalka hlavného rozhodcu. Nechýbali ani šarvátky, ktoré potvrdzovali, že aj v tomto meraní síl ide o veľa. Michalovce vyrovnávali v 37. minúte. Strelcom gólu bol Gašpar.

Dalo sa očakávať, že záverečná tretina prinesie výborný hokej a tak tomu aj bolo. Diváci sa rozhodne nenudili, i keď ich z tempa vyviedla 48. minúta. V tej sa chvíľku nehralo, dôvodom bolo vypadnuté plexisklo a tak sa k slovu na čas namiesto hráčov dostali pracovníci štadiónu. To ako keby pomohlo domácim. Na obrovskú radosť publika poslal mikulášske farby do vedenia v 50. minúte opäť Macík. Výborná atmosféra na štadióne gradovala, domáci chceli udržať tesný náskok. V 58.minúte išiel na trestnú lavicu domáci Valášek a Michalovce po pár sekundách trestali tým najkrutejším spôsobom. Opatovský vyrovnal na 2:2 čím zápas poslal do predĺženia.

V 64. minúte Kuricovi v dobrej šanci skĺzol puk z čepele. O dve minúty mohol rozhodnúť michalovský Hančák, Palko potvrdil svoje kvality. V tej istej minúte išiel na trestnú lavicu po faule na Galka strelec vyrovnávajúceho gólu Opatovský. Kledrowetz, Bartík ani Pleva zápas nedotiahli do víťazného konca. Na rad tak prišla lotéria zvaná samostatné nájazdy. Ten rozhodujúci premenil Macík, pre ktorého to bol tretí gól v zápase!

Mikulášania tak po dnešnom víťazstve vyhrávajú v sérii, ktorá sa hrá na tri víťazné stretnutia, 2:0. Séria sa presúva do Michaloviec. Tretí zápas sa hrá vo štvrtok, prípadný štvrtý o deň neskôr.

**Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: **„Dnes sa naše víťazstvo rodilo ťažšie ako včera. Prvá tretina bola opatrná z obidvoch strán, až v jej druhej polovici sa začal hrať živší hokej. Michalovce nás v prostrednej tretine zatlačili a vyrovnali. V poslednej časti hry sme inkasovali v oslabení a zápas sa dostal do predĺženia. Naši hráči si vypracovali viac šancí, ale nepremenili ich. Samostatné nájazdy sú vždy kto z koho. Matúš Palko pochytal čo bolo treba, brankára Michaloviec prekonali Mravec a Macík.“

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 3:2 (1:0, 0:1, 1:1) po samostatných nájazdoch Góly: 14. Macík (Pleva), 50. Macík – 37. Gašpar (Opatovský, Majeský), 58. Opatovský (Hančák, Palovčík). Rozhodujúci samostatný nájazd: Macík. **Rozhodovali: Jura, Grečko, Gajan. **Vylúčení: 9:10. **Divákov: **842. **Liptovský Mikuláš: Palko – Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Lištiak, Galko, Devečka, Kokavec, Hyben – Bartík, Piatka, Kadura, Kuric, Pleva, Macík, Valášek, Mravec, Ďurný, Staroň, Matejka, Pawelski. **Michalovce: Kotvan (Brunnsteiner) – Slovák, Majeský, Gašpar, Palovčík, Šeliga, Mach, Macejka, Chovan, Šechný, Čierny, Opatovský, Hančák, Kadlubiak, Mucha, Drotár, Pavličko, Králik, Fajčák, Kovaľ, Boržík.

foto: autor Vyjadrenie trénera sme doplnili o 20:52 hod.

hokejmhk32
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM