Michal Paška Hokej

O výhre rozhodol v nájazdoch Bartík

V stretnutí piateho kola nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy dnes hráči HK 32 Liptovský Mikuláš privítali na domácom ľade Bardejov. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 2:2.

Mikulášania začali pekne z ostra a už po štyridsiatich sekundách sa obrovskou šancou prezentoval Themár, Marton mu ale gólovú radosť neurobil. Bardejov sa prvýkrát o slovo prihlásil Knapom, jeho strela Palka neprekvapila. Ten istý hráč to skúšal aj v 9. minúte s rovnakým výsledkom. O minútu strelu Kledrowetza nikto pred bardejovskou bránkou netečoval. Chvíľku na to zblízka skúšal šťastie Paukovček v drese Liptovského Mikuláša. Tlak Bardejova v 12. minúte domáci ustáli, Palko potvrdil svoje kvality aj o minútu pri Michalovičovej strele. V úvodnej časti hry domáci hráči prežili aj oslabenie, šesť sekúnd hrali len traja. V závere to skúšal Bartík, neujala sa ani následná dorážka Themára.

V prostrednej časti hry bola snaha Mikulášanov o strelenie gólu evidentná. Najskôr to v 26. minúte skúšal Mravec, o minútu spomedzi kruhov aktívny Themár. Radosť na tribúny priniesla 28. minúta, keď si gólový účet v áčku otvoril mladík Jančuška. Gól hráčov HK 32 povzbudil, búšili do súpera, ten sa po pol hodine hry zachránil len za cenu faulu. Dobrou strelou sa v 33. minúte prezentoval Pleva.

V prestávke pred záverečnou tretinou sme boli svedkami milej udalosti. Na ľade sa predstavil tím Old boys, ktorý na nedávnom Masters cupe, hokejovom turnaji amatérov a veteránov v Košiciach, skončili na prvom mieste. Úspešným reprezentantom mesta blahoželal jeho primátor Alexander Slafkovský.

V poslednej tretine patril úvod Bardejovu. V 43. minúte vyrovnával Knap na 1:1, no so spoluhráčmi sa z gólu dlho netešil. O tri minúty poslal Liptovský Mikuláš do vedenia Kokavec po výbornej strele, ktorej predchádzala asistencia Plevu. Hostia dokázali v 57.minúte využiť početnú výhodu, po ukážkovom signáli vyrovnával Sabol. Keďže do záverečnej sirény sa tento stav nezmenil, na rad prišlo predĺženie.

V ňom mal výbornú šancu Bartík, ale neuspel. Na rad tak prišli trestné strieľania, na ich konci mali dôvod na radosť hráči Liptovského Mikuláša. Rozhodujúci nájazd premenil práve Bartík.

**Dušan Halahija, tréner Liptovského Mikuláša: **„Narazili sme na silného, zdatného súpera. Chceli sme vyhrať, čo sa nám takmer podarilo. Škoda, že sme stretnutie nedotiahli do víťazného konca. Vypracovali sme si šance aj na zvýšenie skóre, ale nepremenili sme ich.“

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC 46 Bardejov 3:2 **po samostatných nájazdoch (0:0, 1:0, 1:2 – 0:0) **Góly: **28. Jančuška (Beňa), 47. Kokavec (Pleva) – 43. Knap (Sabol), 57. Sabol (Školiak). **Liptovský Mikuláš: Palko – Kledrowetz, Kokavec, Mezovský, Hriňa, Holiga, Beňa, Galko, Lištiak – Bartík, Pleva, Themár, Kadura, Paukovček, Macík, Staroň, Mravec, Valášek, Halaj, Jančuška. **Bardejov: **Marton – Valentín, Gajdoš, Školiak, Takáč, Pichnarčík, Stríž, Slimák, Gmitter, Petruška, Belušar, Polaček, Baláž, Dancsák, Sabol, Knap, Šimo, Náhlik, Schneider, Michalič.

foto: Majo Eliáš, www.majoelias.sk Vyjadrenie trénera sme doplnili o 20:25 hod.

hokej_lm_b
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM