Slávka Kellová Rôzne

Občianske združenie Tatry získalo ocenenie

Organizácie tretieho sektora a občianske združenia mali včera menší sviatok, keď Nadácia Orange za vlaňajšiu činnosť ocenila najlepšie z nich v troch oblastiach. Vo Výstavnom pavilóne Podhradie Slovenského národného múzea v Bratislave slávnostné chví

Odborné poroty vyberali celkove zo 78 projektov a do finále odporučili tri najlepšie v každej oblasti. Tie boli v zaplnenej sále predstavené filmovými ukážkami a laureáti si okrem umeleckého objektu zo skla od Gordany Turuk prevzali aj šek na 10.000 eur.

Cenu v oblasti vzdelávania získala organizácia Daphne – Inštitút aplikovanej ekológie za projekt praktickej ekovýchovy pre materské školy Tvoríme model zdravej krajiny. V kategórii Regionálny rozvoj sa víťazom stalo občianske združenie Tatry z Liptovského Mikuláša s inovatívnym dvojročným projektom zberu odpadov Neseparujte sa! Separujte s nami Oblasť sociálnej integrácie zaujala najviac organizácií, pretože sa ich do súťaže prihlásilo 35. Tu si prestížne ocenenie prevzal celý štáb projektu Televízia Rojko, ktorý tvorí videofilmy. Je to činnosť OZ Bol raz jeden človek, ktoré do spoločnosti integruje mladých ľudí s mentálnym postihnutím a autistov.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM