Tomáš Batiz Šport

Obľúbená Ondrašovská horička sa blíži: Bežci, zapíšte si tento dátum

Jedny z najstarších pretekov na Liptove napíšu svoje ďalšie pokračovanie. Kedy sa postavia bežci na štart Ondrašovskej horičky?

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená Ondrašovská horička sa blíži: Bežci, zapíšte si tento dátum
Foto: Tomáš Batiz

Mestská časť v Liptovskej Ondrašovej bude dejiskom v poradí už 36. ročníka Ondrašovskej horičky, ktorá 9. júna privíta bežcov z celého Slovenska i zahraničia. „Celkovo sa na štarte predstaví približne 150 pretekárov,“ upresnil Pavol Bačík, organizátor podujatia.

Ako ďalej prezradil Bačík, tak tento ročník bude v niečom špeciálnejší. Po prvýkrát bude k dispozícii kategória Nordic wallking. „Dá sa povedať, že to je taká turistická kategória, keďže pretekári pri chôdzi používajú teleskopické paličky. Túto kategóriu skúšame pilotne, takže uvidíme ako sa to chytí. V Liptovskom Mikuláši je veľký klub týchto nadšencov, takže týmto spôsobom sme ich chceli aj potešiť,“ skonštatoval Bačík.

Prítomných bežcov poteší aj správa, že organizátori sa rozhodli posunúť čas štartu pretekov. „Posunuli sme štart z 11:00 na 10:00. Dôvodom boli vysoké horúčavy, ktoré sprevádzali preteky za posledné roky,“ zhodnotil Bačík.

Dĺžka trate na Ondrašovskej horičke závisí aj od kategórie. Mužov čaká spomínaných 14 kilometrov, ženy si odbehnú 7600 m. Pre deti sú pripravené krátke trate.

Pozrite si 34. ročník Ondrašovskej horičky na fotkách.

FOTO: 34. ročník Ondrašovskej horičky cez objektív
100
Galéria
Zdroj: ŠK Kriváň Liptovská Ondrašová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM