Tomáš Batiz Správy

Obľúbený cezpoľný beh v Liptovskej Ondrašovej: Organizátori potvrdili účasť zahraničných účastníkov

Športový areál v Liptovskej Ondrašovej bude aj tento rok dejiskom v poradí už 33. ročníka cezpoľného behu. Organizátori potvrdili aj účasť zahraničných bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený cezpoľný beh v Liptovskej Ondrašovej: Organizátori potvrdili účasť zahraničných účastníkov
Foto: Alexander Uhrín

Priaznivci behu sa aj tento rok môžu tešiť už na tradičnú Ondrašovskú Horičku, ktorá so sebou nesie už dlhoročnú tradíciu. Na organizácii 33. ročníka sa aj tento rok podieľa Športový klub Kriváň Liptovská Ondrašová v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš a Olympijským klubom Liptova. “Štart pretekov bude o 8:50 ráno na futbalovom ihrisku v Liptovskej Ondrašovej. Súťažiť sa bude vo všetkých vekových kategóriách, od detí z materskej školy, cez žiakov, dorastencov, juniorov, hlavných kategórií a veteránov. Na záver sa na štart postavia domáci pretekári z Liptovskej Ondrašovej spolu so sponzormi podujatia,” informuje Ľuboš Trizna, poslanec za mestskú časť Liptovská Ondrašová.

Účasť potvrdili aj bežci z Opavy

Minuloročná účasť prevýšila 200 bežcov, organizátori tento rok pozvali aj pretekárov zo susedného Česka. “Tento rok začíname spoluprácu s partnerskými mestami. Prvýkrát príde sedem bežcov z Opavy, dúfam, že v budúcnosti budeme pokračovať s ďalšími mestami,” objasnil Ľuboš Trizna z Liptovskej Ondrašovej. O ďalšie spestrenie sa postarajú známi športovci z Liptovského Mikuláša. “Pretekov sa zúčastní Jerguš Bača a Natália Šlepecká,” informuje predseda bežeckého oddielu Pavol Bačík.

Trať preteku sa od posledných ročníkov nezmenila. Na bežcov čaká trávnatý povrch čiastočne striedaný s asfaltom. “Trať pretekov vedie po futbalovom ihrisku, čiastočne asfaltovým povrchom a hlavné kategórie pobežia lesnou cestičkou okolo Ondrašovskej horičky,” pokračuje ďalej Trizna.

Absencia minuločného víťaza

Okrem amatérskych bežcov sa preteku už dlhoročne zúčastňujú aj profesionálni bežci, ktorí Ondrašovskú horičku absolvujú v rámci spestrenia tréningu. “Preteku sa síce nezúčastní minuloročný víťaz Peter Žiška, pretože štartuje v Holandsku. Účasť, ale potvrdil Tomáš Kubej z klubu AK Nové Zámky,” dodal Bačík.

Štartovné je jednotné 3€ od kategórie dorastencov. Po skončení preteku čaká na platiacich pretekárov občerstvenie v cieli.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM