Tomáš Batiz Rôzne Správy Samospráva

Obnovené IC vlaky v Mikuláši stáť nebudú: Radnica sa pustila do boja

IC vlaky sú späť. V minulosti bolo zvykom, že tieto vlaky zastavovali aj v Liptovskom Mikuláši, po novom už so zástavkou u nás nepočíta.

Ilustračný obrázok k článku Obnovené IC vlaky v Mikuláši stáť nebudú: Radnica sa pustila do boja
Zdroj: TASR

Mestská samospráva v Liptovskom Mikuláši sa rozhodla bojovať za zriadenie zastávky obnovených InterCity (IC) vlakov v metropole stredného Liptova. Podľa dostupných informácií by obnovené IC vlaky, ktoré budú opätovne premávať na trati Bratislava – Košice od polovice decembra, v Liptovskom Mikuláši zastavovať nemali.

Rokovovali s ministrom

„Už uplynulý týždeň som neformálne komunikoval o potrebe zastavovania vlakov v našom meste s ministrom dopravy aj pánom premiérom, dnes mám oficiálne rokovanie s generálnym riaditeľom Železničnej spoločnosti Slovensko. Verím, že naše argumenty zaberú,“ hovorí zástupca primátora Liptovského Mikuláša a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Rudolf Urbanovič.

Mesto turizmu

Podľa primátora Jána Blcháča bol Liptovský Mikuláš prirodzene výstupnou a nástupnou stanicou pre mnohých cestujúcich už od vzniku populárnych IC vlakov. „Liptovský Mikuláš je navštevovaným mestom turizmu a súčasne je centrom regiónu Liptov. Úspešne tu pôsobí veľa investorov, či už zo zahraničia alebo z iných regiónov Slovenska,“ apeluje na rezort dopravy.

Radnica sa podľa jeho slov dozvedela o vylúčení mesta Liptovský Mikuláš z grafikonu znovuzavedených vlakov kategórie IC z medializovaných informácií. Aktivitu vlády opätovne zariadiť tieto vlaky však vítajú a ministra dopravy Árpáda Érseka (nominant Most-Híd) žiadajú o prehodnotenie predbežného zámeru vylúčenia liptovskomiku­lášskej stanice pre zastavovanie IC vlakov z grafikonu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM