Tomáš Batiz Hokej

Obranca Juraj Kadlubiak (33): Vonku hráme s príliš veľkým rešpektom

Hokejisti Liptovského Mikuláša majú za sebou zápas 29. kola, v ktorom prehrali v Nitre 6:3. Podľa Juraj Kadlubiak, obrancu Liptovského Mikuláša, dostal súper až príliš veľa priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Obranca Juraj Kadlubiak (33): Vonku hráme s príliš veľkým rešpektom
Foto: Tomáš Batiz

Zverenci Róberta Spišáka prehrali v priebehu troch dní dva zápasy, keď najskôr v piatok 9. decembra podľahli Žiline 1:4, následne v nedeľu 11. decembra neuspeli v Nitre. Liptákom po 29. kole patrí 6. priečka v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže.

Zápas rozhodla prvá tretina

Práve prvá tretina v zápase s Nitrou bola pre hokejistov Liptovského Mikuláša problémová. V priebehu 20. minút inkasoval Križan až trikrát, pričom si pripísal 16 úspešných zákrokov. “Vstup do zápasu sme mali slabší. V prvej tretine sme trikrát inkasovali a to pri Nitre je už veľmi ťažké zastaviť. Počas prestávky padli aj tvrdšie slová. Povedali sme si, že im musíme dávať menej priestoru, lebo sme ich prakticky zadarmo púšťali do vlastného pásma,” skonštatoval Juraj Kadlubiak, obranca Liptovského Mikuláša.

Nitra pokračovala

V druhom dejstve sa hra výrazne nezmenila. Domácim sa v priebehu dvoch minút podarilo dostať až do vedenia 6:0 a s Liptákmi to už vyzeralo na poriadny uterák. “Diváci už kričali ‚desať – desať‘, ale museli sme hrať až do konca, aby sme to trošku stav skorigovali, čo sa nám aj podarilo. V závere sme ešte mali šance, takže ten výsledok nakoniec nemusel vyzerať, až tak hrozivo,” dodal k zápasu Kadlubiak.

Doma úspešní, von sa im nedarí

V doterajšom priebehu súťaže zbierajú Liptáci zväčša body na domácom ľade. Podľa Kadlubiaka je problémom zbytočne moc veľký rešpekt pred súperom. “Von začíname zápas s trošku väčším rešpektom. Súperovi necháme väčší priestor, my sa potom iba bránime. Musíme trošku hrať agresívnejšie smerom dopredu aj u súperov.”

Zápasové voľno, potom Košice

Najbližšie dni sa kolotoč Tiposport ligy na pár dní pozastaví. “V utorok máme ešte voľno. Potom budeme mať dlhšie tréningy na naberanie kondície. Budúci týždeň nás už čaká klasický zápasový cyklus,” zhodnotil Kadlubiak.

Najbližší zápas odohrajú Liptáci 20. decembra, keď na domácom ľade privítajú druhé Košice. “Musíme sa na Košice dobre pripraviť. Doma sme ich už raz porazili, ale bude to ťažký a náročný zápas. Dôležité bude dobre začať a potom nepoľaviť,” dodal.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM