Aktualizované Krimi

Obrovské nešťastie na Liptove: Hasiči našli v plameňoch dve mŕtve deti!

Na miesto vyrážali hasiči, policajti aj posttramatický intervenčný tím. Žiaľ, oheň si vyžiadal dva detské životy.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské nešťastie na Liptove: Hasiči našli v plameňoch dve mŕtve deti!
Zdroj: HaZZ

Pri požiari jednoduchej stavby v osade Hlboké v meste Liptovský Mikuláš našli zasahujúci hasiči dve deti bez známok života. Ďalšia maloletá osoba bola zdravotnými záchranármi prevezená do nemocnice. Na mieste zasahovalo 14 hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Dve obete

„Po príchode na miesto bolo zistené, že stavba sa nachádza v treťom štádiu horenia. Po vykonanom prieskume našli zasahujúci hasiči v priestoroch dve maloleté osoby bez známok života,“ spresnila Križanová. Požiar likvidujú hasiči z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a z Liptovského Hrádku.

Ako potvrdila žilinská krajská polícia, na miesto boli vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti.

„V súčasnosti vykonávame všetky potrebné prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania,“ dodávajú muži zákona.

Mimoriadna situácia

Na tragickú udalosť reagovalo aj mesto Liptovský Mikuláš. Krízový štáb mesta vyhlásil na území osady Hlboké mimoriadnu situáciu.

„Štáb prijal opatrenia na pomoc rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného jednoduchého príbytku. Pozostalej rodine z vyhoreného príbytku poskytneme pomoc,“ uvádza mesto a konkretizuje, že rodine poskytne náhradné ubytovanie v nocľahárni v Hlbokom, stravu prostredníctvom Slovenského červeného kríža a oblečenie.

FOTO: Pri požiari na Liptove vyhasli životy dvoch detí
4
Galéria
Zdroj: HaZZ

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM