Tomáš Batiz Správy

Obyvatelia Nábrežia sa dočkali: Čo všetko sa má urobiť za pol milióna eur?

Do mikulášskej pokladnice poputuje pol milióna eur, ktoré radnica získala z eurofondov. Financie poputujú a projekt revitalizácie vnútrobloku na sídlisku Nábrežie Dr. Aurela Stodolu.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Nábrežia sa dočkali: Čo všetko sa má urobiť za pol milióna eur?
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Ako informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš, pôjde o obnovu verejnej zelene, budovanie parkových chodníkov a trás pre peších. Pribudnú tiež plochy pre relax a hru detí.

„Vďaka tejto sume chceme skultúrniť rozsiahle územie, ktoré sa nachádza medzi objektom Matice slovenskej a riekou Váh, západnú stranu ohraničuje miestna komunikácia, bytovka, východnú stranu záujmového územia vymedzujú tiež chodníky, cesty a bytovky,“ uviedol primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Podľa Čapčíkovej, projekt rieši rekonštrukciu existujúcich chodníkov. Hlavné komunikačné trasy pre peších ostávajú nezmenené. V severnej časti je zakomponovaný kopec na sánkovanie a plochy určené pre výsadbu okrasných rastlín. „V južnej časti územia pribudnú k existujúcemu detskému ihrisku športové aktivity formou viacúčelového ihriska a exteriérové fitnes prvky. Celé územie je doplnené mobiliárom určeným na posedenie a komunikáciu obyvateľov,“ uviedla mikulášska hovorkyňa.

"Vďaka financiám sa zrevitalizuje väčšina pôvodných spevnených aj nespevnených plôch. Celá lokalita si zachová svoj výraz aj funkciu, rozšíri sa však o nové atraktívne prvky. Územie bude bezpečnejšie a ponúkne vyššiu kvalitu života, vysvetlila Jana Kormaníková z mestského úradu.

Mesto na realizáciu projektu získalo z Integrovaného regionálneho operačného programu 475-tisíc eur, spoluúčasť radnice predstavuje päť percent.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM