Tomáš Batiz Správy

Očná lekárka na dôchodku a je problém: Takto to vyriešili v Liptovskom Hrádku, FOTO

V Liptovskom Hrádku roky pôsobila jedna očná doktorka. Tá však išla na dôchodok. V druhom najväčšom meste v okrese Liptovský Mikuláš prišli s riešením.

Ilustračný obrázok k článku Očná lekárka na dôchodku a je problém: Takto to vyriešili v Liptovskom Hrádku, FOTO
Zdroj: Žilinský samosprávny kraj

Od utorka 18. februára začína fungovať nová očná ambulancia v Centre zdravotnej starostlivosti v Liptovskom Hrádku. Prevádzkovať ju bude Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v pôsobnosti Žilinskej župy. Pre pacientov bude k dispozícií v pracovných dňoch v čase od 6.30 do 14.30.

V priestoroch bývalej polikliniky bola dnes slávnostne otvorená nová oftalmologická ambulancia. ,,Lekárka, ktorá tu pôvodne slúžila, odišla koncom roka do dôchodku. Preto sme s nadšením prijali a podporili iniciatívu našej nemocnice, ktorá sa podujala zachovať očnú ambulanciu pre pacientov na Hornom Liptove. Tí tak nebudú musieť za vyšetrením cestovať do vzdialenejších miest“ povedala riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

Ambulancia bude fungovať v priestoroch, ktorých vlastníkom je župa. V januári 2020 prešla kompletnou rekonštrukciou elektroinštalácie, renováciou podláh na antistatické a bola vymaľovaná i prislúchajúca čakáreň a chodba. „Celková investícia do novej ambulancie bola vo výške 62-tisíc eur, z toho financoval Žilinský samosprávny kraj prístrojové vybavenie v celkovej výške takmer 40-tisíc eur,“ uviedla Martina Remencová, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Dajte LIKE na náš Facebook a Instagram a máte vždy čerstvé info z Liptovského Mikuláša a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM