Tomáš Batiz Hokej

Odchovanec Mikuláša Vlado Vybíral (18): Premiérový gól ma potešil, puk pôjde do poličky!

V tom najcennejšom drese Liptovského Mikuláša sa po prvýkrát predstavil ešte len 18-ročný útočník Vladimír Vybíral. Premiéra mu vyšla tým najlepším spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Odchovanec Mikuláša Vlado Vybíral (18): Premiérový gól ma potešil, puk pôjde do poličky!
Foto: Tomáš Batiz

Pre odchovanca mikulášskeho hokeja bol 3. januára o niečo výnimočnejší ako obyčajné dni. V zápase 35. kola proti Trenčínu sa po prvýkrát ocitol v zostave Róberta Spišáka. “Hral disciplinovane a takticky. Som spokojný s jeho výkonom v zápase,” povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša, ktorý sa následne vyjadril na margo budúcnosti Vybírala: “To ešte ukáže najbližší čas.”

Gólová premiéra

Mladému Vybíralovi vyšiel prvý zápas na výbornú. Svedčí o tom aj gól z 28. minúty, ktorým poslal Liptákov do dvojgólového vedenia 4:2. “Bol to skvelý pocit, keď toľké publikum začalo jasať. Užíval som si to naplno,” opísal svoje pocity Vybíral.

O premiérovom góle mladého mikulášskeho rodáka vedel aj Jozef Stümpel, ktorý puk následne vypýtal od rozhodcu. “Jasné, Jožko mi puk doniesol. Určite pôjde do poličky,” zhodnotil s úsmevom talentovaný útočník.

Foto: Tomáš Batiz

“V hodine dvanástej”

Štart 18-ročného Vybírala bol ešte deň pred zápasom otázny. Vedenie klubu čakalo na potvrdenie papierov. “Zmluvu som podpísal prakticky v deň zápasu po rannom rozkorčuľovaní,” skonštatoval.

Mladá trojica

Tréner Róbert Spišák zaradil Vybírala do štvrtého útoku, kde mu spoločnosť robili 21-ročný Michal Kabáč a 23-ročný Michal Uhrík. “Hralo sa mi s nimi super. Sú to mladí draví korčuliari, takže ja som bol absolútne spokojný, dodal.

Najbližší zápas odohrajú hokejisti Liptovského Mikuláša v piatok 6. januára, keď sa predstavia na ľade Zvolena.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM