Tomáš Batiz Hokej

Odveta Mikulášanom vyšla

Hokejová prvá liga v piatok pokračovala stretnutiami 22. kola. Štvrtý Liptovský Mikuláš privítal na svojom ľade tabuľkového suseda, tretie Michalovce. Po prvej tohtosezónnej prehre s týmto súperom 6:3, na Liptákov čakala po búrlivej tretej tretine a predĺžení výhra 4:3.

Ilustračný obrázok k článku Odveta Mikulášanom vyšla
Foto: Slávka Kellová

Len 20 sekúnd stačilo domácemu mužstvu, aby otvorilo skóre zápasu. Hneď po úvodnom buly sa domáci natlačili do útočného pásma. Po viacerých dorážkach do brány hostí sa presadil Patrik Kubáň (1:0).

Úvod stretnutia bol ako na hojdačke. Domáci sa síce dostali do vedenia už v úvodných sekundách, ale hostia neostali obarení horúcou vodou a po pár sekundách odpovedali na gól z hokejky Ivana Zorvana (1:1).

Ďalšia významnejšia šanca pre domácich prišla v 6. minúte. Liptovský Mikuláš z protiútoku postrašil súpera, puk sa do útoku presunul po ľavej strane. Zdalo sa, že prihrávku si vypýta Kuric, ale do zakončenia sa dostal Piatka, ktorý krížnou strelou natiahol betón brankára hostí.

Ešte väčšiu šancu určite ľutuje Paukovček zo 14.minúty, kedy sa dostal k puku medzi kruhmi, jeho prudká strela mierila k pravej tyčke hostí, kde však Okoličány predviedol perfektný zákrok lapačkou. Pavkovčekovi po tomto parádnom zákroku neostávalo nič iné, len krútiť hlavou.

Pred koncom prvej časti hry sa ešte hostia stihli dostať do jednogólového náskoku. V 16. minúte pred bránou Liptákov nastal menší zmätok, v ktorom sa najlepšie vyznal Richard Šechný, ktorý dorazil puk za Palkov chrbát (1:2).

Desať minúť na to, hostia opäť zaútočili a zvýšili svoj náskok. Najprv hlavný rozhodca signalizoval vylúčenie, to sa však po pár sekundách zrušilo, po tom čo sa Slavomír Vorobel v zmätku hráčov obtočil okolo brány a z poslednej zakončil na Palka, ktorému puk prekĺzol pomedzi betóny, alebo tesne vedľa výstroje (1:3).

Do konca druhej tretiny sa už mužstvá nedostali k výraznejším šanciam. Na akciu si fanúšikovia museli počkať až v tretej časti hry, ktorá sa niesla v skutočne dynamickom a dramatickom duchu. Domácim sa podarilo znížiť gólový rozdiel v 42. minúte. Na tvrdú a prudkú strelu v podaní Juraja Kledrowetza, ktorý pálil od modrej, reagoval pred bránou hostí mladučký František Poliaček, ktorý znížil na 2:3.

Jeho úspech nasledoval v 47. minúte Radoslav Macík. Najprv Lukáš Paukovček potiahol po ľavej strane, perfektnou prihrávkou sa blysol na Radoslava Macíka, ktorý už doklepával do odkrytej časti brány hostí a vyrovnal tak skóre zápasu na 3:3.

Obrovskú šancu na zvrat vo vedení dostal v 53. minúte Bartík, keď sa puk z ničoho nič ocitol na jeho hokejke. Spomedzi kruhov pálil do pravého horného rohu, ale brankár hostí vytlačil jeho pokus do bezpečia. A to rozhodlo o tom, že sa zápas natiahol o predĺženie. Jurajovi Kuricovi v ňom stačilo len 47. sekúnd na to, aby rozhodol o vítazstve jeho mužstva 4:3.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 4:3 (1:2, 0:1, 2:0 – 1:0) po predĺžení

Góly: 1. Kubáň (Paukovček, Devečka), 43. Poliaček (Kledrowetz, Bartík), 48. Macík (Paukovček, Bartík) – 2. Zorvan (Čížek, Linet), 17. Rusnák (Šechný), 27. Vorobel (Čížek, Linet),

Rozhodovali: Majling – Vyšný, Číž.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) – Macík, Mezovský, Devečka, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Pekárčik, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

HK Dukla Michalovce: Okoličany (Petro) – Halapy, Drotár, Hrubý, Palovčík, Rusnák, Šeliga, Vorobel, Šimčák, Cmorej, Macejka, Šechný, Zorvan, Chovan, Čížek, Žemba, Čavrk, Banovský, Fajčák, Linet.

Dušan Halahija (tréner Liptovského Mikuláša): „Začiatok nebol dobrý, nemali sme pohyb. Tretia tretina už bola dobrá, tam sme mali navrch, nemyslím v počte striel, ale jednoducho či už opticky, alebo sme boli prví pri puku.“ ilustračné foto: Majo Eliáš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM