Tomáš Batiz Správy

Okresný súd na Liptove má novú posilu: Zoznámte sa so ženou, ktorú prezident vymenoval na dôležitý post

Stala sa novou posilou okresného súdu v Liptovskom Mikuláši. Na dôležitý post ju v prvý deň nového týždňa vymenoval prezident Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd na Liptove má novú posilu: Zoznámte sa so ženou, ktorú prezident vymenoval na dôležitý post
Zdroj: TASR

Hlava štátu v pondelok vymenovala na návrh Súdnej rady 14 nových sudcov bez časového obmedzenia. Ide o tretiu skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti.

Novým sudcom prezident zaželal, aby sa im podarilo stať sudcovskými osobnosťami. Pripomenul, že do funkcií nastupujú v komplikovanom období. „Už musíme vnímať naozaj vážnu stratu dôvery občanov vo svoj štát. Stratu dôvery vo vládu zákona a rovnosť pred zákonom,“ vyhlásil Kiska s tým, že práve súdnictvo a sudcovia budú mať vážny podiel na tom či sa tento trend podarí obrátiť.

Sudcom sa stala aj Ivana Michalíková. Sudcovský talár bude obliekať na okresnom súde v Liptovskom Mikuláši. Novovymenovaná sudkyňa Ivana Michalíková nebude mať podľa jej slov problémy s otvorenosťou, na ktorú ich vyzval Kiska.

Je pripravená svoje rozhodnutia sama zdôvodňovať pred verejnosťou prostredníctvom médií. „Tak ako sú všetky pojednávania verejné, tak sudca musí počítať s tým, že vystupuje verejne. Preto musí čeliť aj takým veciam, ako sú rozhovory o jeho rozhodnutiach a musí si stáť za tým, čo v súdnej sieni vysloví a ako rozhodne,“ ozrejmila.

FOTO: Nová posila okresného súdu v Liptovskom Mikuláši
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM