Vodný slalom

Olympijské hry mládeže: Mikulášski vodáci v Nankingu s dvomi medailami!

Fantastickým úspechom pre Slovensko a špeciálne pre Liptovský Mikuláš sa v čínskom Nankingu skončili v poradí druhé Olympijské hry mládeže. Kajakár Jakub Grigar a kanoista Marko Mirgorodský získali v záverečný deň striebornú, resp. bronzovú medailu.

Ilustračný obrázok k článku Olympijské hry mládeže: Mikulášski vodáci v Nankingu s dvomi medailami!
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenská výprava tak po „striebornej“ Michaele Peškovej (beh na 400m prekážok) pridala do svojej zbierky ďalšie dva cenné kovy. Juniorskému majstrovi sveta i Európy Jakubovi Grigarovi sa do finále paralelného slalomu podarilo postúpiť cez domáceho víťaza kvalifikácie Chuang Sunga. V súboji o zlato však už talentovaný Mikulášan nestačil na Slovinca Anžeho Urankara.

Marko Mirgorodský ťahal za kratší koniec v semifinále, kde bol nad jeho sily napokon celkový víťaz Lucas Roisin z Francúzska. V súboji o bronz však už mladý Lipták nezaváhal a Leonovi Breznikovi zo Slovinska uštedril takmer päť sekúnd. Dvojica úspešných reprezentantov po prílete na Slovensko absolvuje preteky majstrovstiev Slovenska v Čunove a následne naši medailisti naberú kurz Liptovský Mikuláš.

Autor článku: Pavol Tomčík
Na snímke: Jakub Grigar vľavo, Marko Mirgorodský vpravo (foto: Lukáš Kendra)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM