Slávka Kellová Správy

On-line prenosy z Tatier po krádeži už neobnovia

Babie leto vo Vysokých Tatrách si môžu vychutnávať už len priami návštevníci našich veľhôr. Sledovanie života v Tatranskom národnom parku prostredníctvom internetového prenosu už možné nebude.

Ilustračný obrázok k článku On-line prenosy z Tatier po krádeži už neobnovia
Foto: Slávka Kellová

Potom, čo začiatkom minulého týždňa odcudzil neznámy páchateľ HD kameru, zabezpečujúcu on-line prenosy zo života kamzíkov a svišťov, Ministerstvo životného prostredia chcelo prenosy obnoviť. Pracovníci Štátnej ochrany prírody a Správy TANAP-u sa však rozhodli zbaliť prenosový systém a odovzdať ho do servisu. V uplynulých dňoch ho preto zniesli z nadmorskej výšky 1900 metrov na pracovisko v Liptovskom Mikuláši, kde ho v najbližších dňoch čaká údržba.

Je tu však dobrá správa pre verejnosť. Správa TANAP-u naďalej rokuje so sponzorskou spoločnosťou zaoberajúcou sa špeciálne kamerovými prenosmi. V budúcnosti by tak mohli po vyriešení technických záležitostí a kúpe novej kamery tieto jedinečné prenosy pokračovať.

Projekt kamerových prenosov z Tatranského národného parku sa tešil mimoriadnej obľube odbornej i širokej verejnosti. Podľa pracovníkov Správy TANAP-u na internetovej stránke www.spravatanap.sk, ktorá je dostupná aj cez web Ministerstva životného prostredia – www.minzp.sk, zaznamenali vyše 3 milióny kliknutí. Pozitívne odozvy na on-line prenosy vyjadrili nielen ľudia zo Slovenska, ale aj početná komunita Slovákov a Čechov v USA a Kanade.

foto: stnp

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM