Tomáš Batiz Správy

Ondrašovská fazuľa aj tento rok: Bohatý program spojený s oslavami mestskej časti

Liptovská Ondrašová organizuje aj tento rok akciu s návzom Ondrašovská fazuľa. Organizátori prezradili prvé informácie o podujatí, pozrite si aj prehľadný program.

Ilustračný obrázok k článku Ondrašovská fazuľa aj tento rok: Bohatý program spojený s oslavami mestskej časti
Zdroj: TASR

V mestskej časti Liptovská Ondrašová nadviažu na úspešný nultý ročník Ondrašovskej fazule. Podujatie so sebou nesie aj iný charakter. „Toto podujatie je pre nás o niečo výnimočnejšie, pretože je spojené aj s výročím Liptovskej Ondrašovej, ktorá oslavuje 730 rokov,“ poznamenal Ľuboš Trizna, poslanec za mestskú časť v Ondrašovej.

Bohatý program

Organizátori si aj tento rok pripravili pre návštevníkov bohatý program, ktorý od posledného nultého ročníka výrazne obohatili. „Program sme navrhli spoločne s občianskym klubom. Chceli sme vyhovieť čo najviac deťom, ale aj dospelým. Fanúšikovia starých áut si prídu na svoje pri otvorení, kde nám chlapci z klubu Staré Fáro predstavia svoje tátoše,“ pokračuje Trizna, ktorý ďalej priblížil aj program pre najmenších: „Deti sa môžu tešiť na kúzelníka, obrovské bubliny a aj balónovú show,“

Oslavy mestskej časti

Prvý ročník Odrašovskej fazule bude spojený aj s oslavami 730. výročia mestskej časti. „Keďže sme nechceli robiť dve akcie nezávislé od sebe a zaťažilo by to viac náš rozpočet, rozhodli sme sa oslavy spojiť s touto akciou. Hlavným bodom práve týchto osláv bude“ odovzdávanie ceny mesta":http://mikulas.dnes24.sk/…ziska-242232 a ďakovných listov ľuďom, ktorí sa pričinili o rozvoj našej mestskej časti," ozrejmil Trizna z Liptovskej Ondrašovej.

„Chceme docieliť to, aby aj naša mestská časť mala nejakú tradičnú akciu ako je to napríklad v Paludzkej,“ vysvetľuje Ľuboš Trizna.

Ondrašovská fazuľa, ktorá je na programe 13. augusta, bude aj tento rok spojená s prezentáciou tradičných výrobkov. Na akcií nebudú chýbať domáci majstri, detský folklórny súbor a tiež ľudová muzika.

foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM