Slávka Kellová Rôzne

Otvorenie Štúrovej a Školskej sa odkladá, môže za to dážď

AKTUALIZOVANÉ! Rekonštrukcia centrálnej mestskej zóny v Liptovskom Mikuláši sa pomaly blíži k svojmu koncu. Avizované sprístupnenie ulíc Štúrova a Školská pre motoristov sa však posúva ešte o týždeň.

Práce na rekonštrukcii centrálnej mestskej zóny sa začali 8. novembra 2011. V dôsledku toho sa aj vodiči museli zmieriť s dopravnými obmedzeniami, ktoré spôsobili uzávery Štúrovej a neskôr aj Školskej ulice. Rekonštrukčné práce sú hotové. V pondelok 11. júna a v utorok 12. júna prebehli preberacie práce od dodávateľa stavby. „Ak preberanie ulíc od realizátora stavby prebehne v poriadku, cesty by mali byť sprístupnené už tento štvrtok 14. júna, poprípade v piatok 15. júna,“ povedal ešte v pondelok Miloš Berník, vedúci odboru výstavby v Liptovskom Mikuláši.

Na stavbách však boli zistené menšie nedostatky.** „V súčasnosti prebieha kolaudačné konanie. Ak všetko dopadne dobre, cesty budú sprístupnené koncom budúceho týždňa. Menší škrt cez rozpočet nám urobilo aj počasie, nakoľko vodorovné dopravné značenie sa nedá realizovať v čase dažďa,“** informuje o čerstvých zmenách Miloš Berník. Oficiálne otvorenie zrekonštruovanej centrálnej mestskej zóny, aj s ulicou Tranovského, je naplánované na 27. júna o 11:00 hod.

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM