Slávka Kellová Rôzne

OZ Tatry odstúpilo od memoranda s mestom

Iniciátor celoslovenského projektu „Neseparujte sa! Separujte s nami“, OZ Tatry odstúpilo od Memoranda o vzájomnej spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš z roku 2007. Predseda združenia Rudolf Pado sa vzdal tiež členstva v Komisii životného prostredia

„Za Ing. Blcháča sme mali iný názor na transformáciu VPS a boli sme ignorovaní. Za Ing. Slafkovského máme iný názor na situáciu okolo skládky na Veternej Porube a na zodpovednosť konkrétnych ľudí na konkrétnych miestach. A opäť sme ignorovaní,“ približuje predseda OZ Tatry Rudolf Pado vzťahy s mestom Liptovský Mikuláš. Pre mesto bolo odstúpenie od memoranda prekvapením. „Mal som záujem niekoľkokrát sa stretnúť s pánom Padom a diskutovať s ním o viacerých veciach. Od spolupracovníkov som mal náznaky, že pán Pado už od vlani signalizoval problémy týkajúce sa existujúcej spolupráce,“ reagoval primátor mesta Alexander Slafkovský.

OZ Tatry bolo podľa slov predsedu v mnohých prípadoch obchádzané. Ako lídri kampane „Neseparujte sa! Separujte s nami“ neboli vraj informovaní o podpise zmluvy mesta s popradskou firmou na odber papiera a iba z médií sa k nim dostala informácia o plánovanom zrušení zberného dvora na Podtatranského ulici. „Mnohé naše návrhy a iniciatívy neboli akceptované, nebral sa ohľad na poznatky a zistenia združenia z terénu a požiadavky občanov,“ vymenúva Pado „slabé miesta“ memoranda.

„Spolu s mojím tímom robíme všetko pre zlepšovanie životného prostredia v našom meste. Vyriešili sme odvoz a likvidáciu odpadu na najbližšie roky napriek situácii, ktorá koncom decembra v súvislosti so skládkou pri Veternej Porube nastala. S iným návrhom za nami nikto neprišiel. Systematicky pracujeme na novej ekologickej perspektíve likvidácie odpadov po októbri 2014,“ reaguje primátor Alexander Slafkovský.

OZ Tatry sa počas svojej existencie pričinilo o realizáciu celoslovenského projektu „Neseparujte sa! Separujte s nami“. Počas troch rokov trvania projektu vzrástlo množstvo vyzbieraných komodít v Liptovskom Mikuláši o takmer 50%. V roku 2010 získalo za aktivity v odpadovom hospodárstve cenu „Zlatý mravec 2010“ v kategórii inovatívny počin. Za dva roky do mestského odpadového hospodárstva prinieslo investície za zhruba 25 000 eur. V roku 2011 do Liptovského Mikuláša pritiahli mimorozpočtové zdroje vo výške zhruba 10 000 eur.

skk foto: OZT

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM